De ce Eurowag a dat 300 de milioane de euro pe Inelo Group

Achiziția unui furnizor de top de soluții tehnologice integrate în Polonia și Slovenia va îmbunătăți semnificativ dimensiunea și capacitatea produselor Eurowag, contribuind, în același timp, la dezvoltarea platformei sale digitale, arată Rareș Petrișor într-o analiză Media Pozitiv.

 

București, 1 noiembrie 2022 – Eurowag, o platformă paneuropeană lider de plăți integrate și mobilitate, axată pe industria transportului rutier comercial („TRC”), achiziționează de la Innova Capital 100% din Grupul Inelo, un furnizor lider de soluții tehnologice integrate pentru transportul greu din regiunea Europei Centrale și de Est. Tranzacția va extinde amprenta geografică a Eurowag pe 16 piețe europene și va dubla baza de dispozitive telematice. Prin acest pas, Eurowag își va extinde, de asemenea, portofoliul de produse, adăugând soluții esențiale de gestionare a timpului de lucru și de management al flotei, ajutând clienții să-și sporească eficiența operațiunilor prin digitalizare și să îmbunătățească bunăstarea și siguranța șoferilor. Fondatorul și CEO-ul Eurowag, Martin Vohánka a subliniat că achiziția, în valoare de peste 300 de milioane de euro, va accelera dezvoltarea platformei digitale complet integrate a Eurowag, contribuind la o industrie TRC mai curată, mai corectă și mai eficientă.

Grupul Inelo este lider internațional în soluții pentru industria transporturilo, iar compania este prezentă în peste 12 piețe europene și de 20 de ani echipează sectorul TRC cu soluții digitale în domeniile software-ului de localizare prin satelit GPS (localizarea mașinilor șoferilor, traseul și monitorizarea vehiculelor) și software pentru analiza și plata programului de lucru al șoferilor. În ultimii ani, activând în cadrul fondului Innova Capital, Grupul Inelo a realizat 4 achiziții strategice de companii: NUSS, Marcos Bis, CVS Mobile și FireTMS. Acest lucru i-a permis Inelo să-și continue creșterea dinamică și să evolueze dintr-o companie locală într-un lider în tehnologie integrată pentru transport în regiunea ECE.

Aproximativ 87.000 de vehicule sunt echipate în prezent cu dispozitive telematice Inelo, aproximativ 100.000 de șoferi folosesc software-ul Inelo pentru plata timpului de lucru al șoferilor, iar aproape 60.000 sunt plătiți prin serviciul său de externalizare. În plus, compania poloneză furnizează 43 de inspecții de control în 23 de țări cu instrumente care sunt utilizate pentru controlul transportului rutier internațional.

Această tranzacție importantă din punct de vedere strategic nu numai că aduce o amploare suplimentară pentru Eurowag, ci ne duce și mai aproape de îndeplinirea ambiției noastre de a furniza o platformă digitală complet integrată, pentru clienții din sectorul transportului rutier comercial.

Inelo adaugă aproximativ 87.000 de camioane conectate la rețeaua noastră și ne consolidează poziția ca furnizor lider de soluții de management al flotei pentru industria TRC din regiunea ECE. Este important, de asemenea, că adăugăm noi produse interesante platformei noastre în soluții de gestionare a timpului de lucru, care oferă clienților servicii esențiale și generează o fidelizare excelentă a clienților. Așteptăm cu nerăbdare să îi primim pe Magdalena, Mikolaj și echipa lor la Eurowag și să lucrăm cu ei pe măsură ce continuăm să ne extindem platforma digitală end-to-end”, a declarat Martin Vohánka, fondator și CEO Eurowag.

Foto: Ekonom.cz

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare