De ce să nu mai arunci pielea de pui când îl gătești

GASTRONIMIC. Multora ne place să gătim carne de pui pentru noi și pentru cei dragi . Cei mai mulți pofticioși adoră să consume acest tip de carne din mai multe motive. Bucătarii sunt și ei fericiți pentru că puiul se gătește repede, se regăsește în multe rețete delicioase și este pe placul tuturor. Cu toate astea, mulți aleg de cele mai multe ori să arunce pielea. Specialiștii vin acum cu detalii despre acest aliment. De ce nu ar trebui să dai jos pielea puiului?

Românii își amintesc din copilăriei rețete ca puiul la ceaun cu mămăligă și mujdei de usturoi sau cu cartofi prăjiți sau tocănița de pui cu mămăligă și smântână.

Specialiștii au venit acum cu detalii despre pielea pe care mulți bucătari o aruncau. Află că aceasta urmează să fie declarată gustarea anului în 2023. Poate puțini știu, dar calitățile sale au fost de mai multe ori lăudate chiar și de nutriționiști.

Experții au atras atenția asupra mitului popular care arată că pielea ar conține multă grăsime. Mai mult decât atât, cei din urmă au susținut că este mult mai sănătos să găsim rețetele potrivite pentru ea decât să o aruncăm. Despre acest aliment se spune că duce la creșterea nivelului de colesterol și tensiune.

Cercetătorii de la Universitatea Harvard susțin însă că pielea de pui are numeroase beneficii pentru sănătate, dacă este consumată moderat și gătită corespunzător. O bucată de carne de pui cu piele are cu 50 de calorii mai mult decât o bucată fără piele.

Carnea gătită cu tot cu piele este mult mai gustoasă, iar pielea este sănătoasă atât timp cât puiul nu este prăjit. Oamenii nu trebuie însă să exagereze. O pulpă de pui superioară cu tot cu piele este suficientă pentru un adult la o masă, mai cu seamă dacă este însoțită de o garnitură sănătoasă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare