De la 1 iulie, persoanele neasigurate vor putea beneficia de anumite categorii de investigații medicale decontate

ASIGURĂRI. De la 1 iulie, persoanele neasigurate vor putea beneficia de anumite categorii de investigații medicale de specialitate decontate de stat. Începând de luni, medicii de familie vor avea posibilitatea să trimită la analize și investigații de specialitate, care vor fi decontate de Casa de Asigurări de Sănătate, pentru pacienții neasigurați suspectați de boală oncologică.

Noul contract cadru, care intră în vigoare de la 1 iulie, permite medicilor de familie să elibereze bilete de trimitere pentru persoanele neasigurate care necesită teste pentru virusurile hepatitice B și C, precum și pentru HIV în cazul gravidei. Aceste analize vor fi, de asemenea, suportate financiar de către stat.

Autoritățile subliniază importanța detectării precoce a acestor boli grave, pentru a asigura accesul la tratamente specifice. În cadrul asistenței medicale ambulatorii de specialitate, vor fi oferite servicii pentru depistarea și confirmarea diagnosticului de afecțiuni oncologice, inclusiv consultații, proceduri și servicii medicale.

De asemenea, medicii de specialitate din ambulatoriu vor putea emite bilete de trimitere pentru analize și pentru unitățile sanitare cu paturi destinate spitalizării de zi, în scopul confirmării afecțiunilor oncologice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare