DE LA CITITORI – Plicuri cu voturi pentru alegerile parlamentare din Ungaria, aruncate lângă cimitirul din comuna mureșeană Livezeni

FAPT. Un cititor msnews a reclamat o situație pe care a surprins-o în zona din imediata apropiere a cimitirului din comuna mureșeană Livezeni, unde, într-un loc transformat în depozit ilegal de deșeuri, a găsit aruncate mai multe plicuri cu buletinele de vot pentru alegerile parlamentare din Ungaria, exercițiu electoral aflat în desfășurare și la care pot participa (vota) peste 190.000 de cetățeni români cu dublă naționalitate.

 

Conform conducerii Biroului Electoral Central din Ungaria (NVI), cetăţenii maghiari care locuiesc în România şi s-au înregistrat (prin internet) pe listele electorale au primit prin poştă buletinele de vot pentru alegerile parlamentare din Ungaria, care vor avea loc în 3 aprilie. Plicurile conțin o fişă cu informaţii generale, o fişă de identificare a alegătorului, un buletin de vot pentru alegerile parlamentare şi un buletin de vot pentru referendum (odată cu alegerile parlamentare din acest an, în Ungaria are loc şi un referendum), respectiv un plic în care se vor introduce cele două buletine de vot şi un plic de răspuns, pentru transmiterea în Ungaria, la NVI, a votului.

 

Returnarea plicului cu votul exprimat este responsabilitatea alegătorului, însă organizaţiile maghiare locale sunt implicate direct în sensul trimiterii plicurilor la misiunile diplomatice ale Ungariei.

 

 

Vali STOICA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare