Debutează After x Image: Primul Festival de cultură vizuală din România

VISUAL. Primul festival de cultură vizuală din România, After x Image, își face debutul cu o serie captivantă de evenimente pentru pasionații de imagini. Prima ediție a acestui festival aduce în prim-plan șase tururi ghidate prin București, începând cu data de 16 septembrie, două filme însoțite de discuții profunde despre modul în care documentarele surprind fragmente de realitate, programate pentru data de 17 septembrie, și un eveniment central ce se va desfășura pe 7-8 octombrie. Acest eveniment central include o serie de conferințe la care vor participa invitați locali și internaționali, sesiuni de gaming și recenzii de portofolii pentru creatori de imagine din diverse domenii, precum arta, fotografia de presă, ilustrația și designul grafic.

Festivalul propune o explorare a culturii vizuale într-o lume în care imaginile devin principalul mod de comunicare. Cu tema sa centrală, “The Real,” After x Image încurajează abordarea mai multor perspective și pleacă de la premisa că fiecare imagine trebuie interpretată în contextul său. Festivalul abordează subiecte precum impactul digitalului asupra experienței noastre asupra realității, etica distribuirii imaginilor cu conținut violent și multe altele.

De asemenea, After x Image oferă publicului ocazia de a explora Bucureștiul prin intermediul unor tururi ghidate inovatoare. Aceste tururi sunt conduse de specialiști din diverse domenii, precum antropologi, urbanisti, artiști vizuali, fotografi și alții, care aduc perspective diferite asupra orașului și a culturii vizuale. Tururile subliniază cum interesele și informațiile personale influențează ceea ce vedem și cum percepe fiecare individ realitatea.

În cadrul programului “Recording Reality,” festivalul aduce în discuție legătura dintre realitate și reprezentările ei în imagini și film. Două filme, “Chronicle of a Summer” și “Young Solitudes,” vor fi proiectate și urmate de discuții în profunzime. “Chronicle of a Summer” explorează viața de zi cu zi a parizienilor în vara anului 1960, în timp ce “Young Solitudes” aduce în prim-plan discuții deschise și intime cu adolescenți din suburbiile Parisului.

After x Image se anunță a fi un festival captivant pentru iubitorii de imagini și pentru toți cei interesați de cultura vizuală. Cu o abordare inovatoare și perspective diverse, acest festival promite să ofere o experiență unică în explorarea lumii vizuale din jurul nostru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare