Constantin Pogăcean, Alexandru Lupa, Valentin Bretfelean, Pokorny Vasile Ștefan, Angela Moldovan

DECIDENȚI – Află cine sunt cei 5 noi consilieri județeni care completează forul administrativ al județului Mureș: bonus, lista completă a consilierilor județeni

CONSILIUL JUDȚEAN MUREȘ. Joi, 26 noiembrie 2020, cinci noi consilieri județeni vor depune jurământul și vor intra cu drepturi depline în forul administrativ al județului Mureș, aceștia fiind validați încă din 12 noiembrie de magistrații Tribunalului Mureș, de pe listele de supleanți ale PNL, UDMR, PSD și PMP, la solicitarea înaintată de secretarul județului.

 

Cei 5 sunt: Pokorny Vasile Ștefan (UDMR), Angela Moldovan (PSD), Valentin Constantin Bretfelean (PMP), Alexandru Lupa și Constantin Pogăcean (ambii de la PNL). Cu cele 5 noi învestiri, Consiliul Județean Mureș va funcționa în formulă completă, de 34 de consilieri județeni și un președinte, ales pe listă uninominală (în persoana lui Péter Ferenc – UDMR, aflat la al doilea mandat de președinte).

 

Cine sunt cei 5

 

Pokorny Vasile Ștefan / László (foto mic stânga, 67 de ani) – credit foto: Népújság -, de profesie farmacist, este pensionar și director la Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Brâncovenești, șef de lucrări la Universitatea Sapientia Târgu Mureș. A intrat de pe lista de supleanți UDMR în locul lui Péter Ferenc, ales președinte al Consiliului Județean. A fost consilier județean și în mandatul trecut.

 

Angela Moldovan (foto mic dreapta, 50 de ani), de profesie asistent medical, este director de îngrijiri la Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș. A intrat de pe lista de supleanți a PSD în locul fostului președinte al filialei PSD Mureș, Vasile Ghiorghe Gliga (care s-a retras). A fost consilier județean și în mandatul trecut.

 

Valentin Bretfelean (foto mic stânga, 55 de ani), de profesie ofițer de informații și jurist – a fost: șef al SRI Maramureș, adjunct al SRI Mureș, prefect de Mureș (2012), șef al Poliției Locale Târgu Mureș, director general al firmei sale, consilier de stat în Cancelaria Prim-ministrului. A intrat de pe lista de supleanți PMP în locul președintelui PMP Mureș, deputatul Emil Marius Pașcan, care s-a retras.

 

Alexandru Lupa (foto mic dreapta, 56 de ani), de profesie inginer, este șef al agenției județene Mureș a Autorității Rutiere Române (din anul 2004), acționar majoritar în două firme. A intrat de pe lista de supleanți PNL în locul președintelui PNL, deputatul Ioan Cristian Chirteș. A fost consilier județean și în mandatul trecut (din ianuarie 2020, când a înlocuit-o pe Mara Togănel, numită prefect).

 

Constantin Pogăcean (foto mic stânga, 50 de ani), de profesie stomatolog, dar s-a axat pe alte tipuri de afaceri – este directorul unei firme private de transport în comun (Niraj Prodcom, la care este și asociat), latifundiar și proprietar al unei ferme cu sute de bovine (deține și administrează Agromat Batoș SRL) și fost consilier local în Batoș. A intrat de pe lista de supleanți PNL în locul președintelui PNL Târgu Mureș, șeful APM Ervin Molnar, care a renunțat la mandatul de consilier județean în favoarea celui de consilier local.

 

Componența completă a CJ Mureș

 

Din cei 34 de consilieri județeni, 16 sunt de la UDMR, 9 de la PNL, 7 de la PSD și 2 de la PMP:

 

 1. Asztalos Gavril (UDMR)
 2. Pokorny Vasile Ștefan (UDMR)
 3. Kovács Mihály Levente (UDMR)
 4. Kolcsár Anquetil-Károly (UDMR)
 5. Szabó Árpád (UDMR)
 6. Szász Izolda (UDMR)
 7. Tatár Béla (UDMR)
 8. Kupás János (UDMR)
 9. Bartha Mihály (UDMR)
 10. Birtalan István Balázs (UDMR)
 11. Szabó Albert (UDMR)
 12. Ilyés Lóránd (UDMR)
 13. Szigyártó Zsombor István (UDMR)
 14. Kedei Pál Elöd (UDMR)
 15. Kozma Mónika (UDMR)
 16. Petru Zelariu (UDMR)
 17. Alexandru Lupa (PNL)
 18. Constantin Pogăcean (PNL)
 19. Ionuț Ovidiu Cengher (PNL)
 20. Mihai Valentin Drăghici (PNL)
 21. Ovidiu Georgescu (PNL)
 22. Dan Eugen Bândea (PNL)
 23. Ovidiu Vasile Modorcea (PNL)
 24. Marius Tiberiu Baciu (PNL)
 25. Ovidiu Tudor Ilieș (PNL)
 26. Angela Moldovan (PSD)
 27. Tiberiu Bățagă (PSD)
 28. Ovidiu Dancu (PSD)
 29. Dragoș Tiberiu Bardoși (PSD)
 30. Cosmin Pop (PSD)
 31. Dumitrița Gliga (PSD)
 32. Alexandru Cîmpeanu (PSD)
 33. Valentin Constantin Bretfelean (PMP)
 34. Mihaela Daciana Natea (PMP).

 

Cătălin VISCHI, Vali STOICA

1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare