DECIZIE ANI – Funcţionar public în Primăria Târgu Mureş, declarat în incompatibilitate

0
900

INCOMPATIBIL. Szabó Loránd László, inspector superior în cadrul Primăriei municipiului Târgu Mureş (funcţionar public) și fost consilier local comuna Acăţari (calitate din care a demisionat la sfârșitul lunii noiembrie 2019), a fost declarat în stare de incompatibilitate de Agenția Națională de Integritate (ANI).

 

Conform ANI, în perioada 23 iunie 2016 – 29 noiembrie 2019, Szabó a exercitat simultan funcţia publică de inspector în cadrul Primăriei municipiului Târgu Mureş şi calitatea de consilier local în cadrul Consiliului Local al comunei Acăţari, încălcând astfel Legea nr. 161/2003.

 

În vara anului 2016, când Szabó a participat la ședința de constituire a Consiliului Local Acățari, validarea acestuia (implicit, depunerea jurământului) a fost întârziată pentru că funcționarul public al Primăriei Târgu Mureș nu primise adeverința de la Autoritatea Electorală Permanentă conform căreia a depus bilanțul contabil (din alegeri).

 

De remarcat că la respectiva ședință a fost prezent și subprefectul județului Mureș, Nagy Zsigmond (de meserie jurist), care nu a detectat nicio problemă de legalitate în afară de cea precizată. Așa că după ce Szabó a primit adeverința AEP, a depus jurământul, devenind consilier local. La 3 ani de la acel eveniment, ANI a decis că Szabó a încălcat legea fiind simultan funcționar public și consilier local.

 

Vali STOICAATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ