DECIZIE ANI – Funcţionar public în Primăria Târgu Mureş, declarat în incompatibilitate

0
655

INCOMPATIBIL. Szabó Loránd László, inspector superior în cadrul Primăriei municipiului Târgu Mureş (funcţionar public) și fost consilier local comuna Acăţari (calitate din care a demisionat la sfârșitul lunii noiembrie 2019), a fost declarat în stare de incompatibilitate de Agenția Națională de Integritate (ANI).

 

Conform ANI, în perioada 23 iunie 2016 – 29 noiembrie 2019, Szabó a exercitat simultan funcţia publică de inspector în cadrul Primăriei municipiului Târgu Mureş şi calitatea de consilier local în cadrul Consiliului Local al comunei Acăţari, încălcând astfel Legea nr. 161/2003.

 

În vara anului 2016, când Szabó a participat la ședința de constituire a Consiliului Local Acățari, validarea acestuia (implicit, depunerea jurământului) a fost întârziată pentru că funcționarul public al Primăriei Târgu Mureș nu primise adeverința de la Autoritatea Electorală Permanentă conform căreia a depus bilanțul contabil (din alegeri).

 

De remarcat că la respectiva ședință a fost prezent și subprefectul județului Mureș, Nagy Zsigmond (de meserie jurist), care nu a detectat nicio problemă de legalitate în afară de cea precizată. Așa că după ce Szabó a primit adeverința AEP, a depus jurământul, devenind consilier local. La 3 ani de la acel eveniment, ANI a decis că Szabó a încălcat legea fiind simultan funcționar public și consilier local.

 

Vali STOICAATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here