DECIZIE ANI – Funcţionar public în Primăria Târgu Mureş, declarat în incompatibilitate

INCOMPATIBIL. Szabó Loránd László, inspector superior în cadrul Primăriei municipiului Târgu Mureş (funcţionar public) și fost consilier local comuna Acăţari (calitate din care a demisionat la sfârșitul lunii noiembrie 2019), a fost declarat în stare de incompatibilitate de Agenția Națională de Integritate (ANI).

 

Conform ANI, în perioada 23 iunie 2016 – 29 noiembrie 2019, Szabó a exercitat simultan funcţia publică de inspector în cadrul Primăriei municipiului Târgu Mureş şi calitatea de consilier local în cadrul Consiliului Local al comunei Acăţari, încălcând astfel Legea nr. 161/2003.

 

În vara anului 2016, când Szabó a participat la ședința de constituire a Consiliului Local Acățari, validarea acestuia (implicit, depunerea jurământului) a fost întârziată pentru că funcționarul public al Primăriei Târgu Mureș nu primise adeverința de la Autoritatea Electorală Permanentă conform căreia a depus bilanțul contabil (din alegeri).

 

De remarcat că la respectiva ședință a fost prezent și subprefectul județului Mureș, Nagy Zsigmond (de meserie jurist), care nu a detectat nicio problemă de legalitate în afară de cea precizată. Așa că după ce Szabó a primit adeverința AEP, a depus jurământul, devenind consilier local. La 3 ani de la acel eveniment, ANI a decis că Szabó a încălcat legea fiind simultan funcționar public și consilier local.

 

Vali STOICA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare