DECIZIE – Aproximativ 300 de angajați din șase instituții ale Consiliului Județean Mureș, trecuți în șomaj tehnic

0
775

OFICIAL. Forul deliberativ al județului (Consiliul Județean) a hotărât astăzi, 15 aprilie 2020, în ședință extraordinară, trimiterea în șomaj tehnic a angajaților din șase instituții din subordine, care nu își mai pot desfășura activitatea de bază, din cauza restricțiilor impuse de pandemia de coronaviroză.

 

Cele șase instituții ale căror manageri sunt obligați să facă demersurile trimiterii în șomaj tehnic a majorității angajaților sunt Filarmonica de Stat, Ansamblul Artistic Mureșul, Teatrul Ariel, Muzeul Județean, Biblioteca Județeană și al Centrului Județean pentru Cultură Tradițională și Educație Artistică.

 

Decizia a putut fi adoptată prin modificarea regulementelor respectivelor instituții, în vechile regulamente nefiind prevăzută o situație în care managerul să poată lua “măsuri concrete în vederea gestionării eficiente a resurselor financiare ale instituției, respectiv reducerea cheltuielilor de funcționare, atât cele de personal, cât și cele necesare pentru întreținerea bazei materiale”.

 

Noul regulament prevede și faptul că dacă managerul prevede că situația excepțională a suspendării, întreruperii sau reducerii temporare a activității de bază va dura mai mult de 10 zile, și legea nu prevede altfel, poate dispune suspendarea unilaterală a contractului individual de muncă a personalului neimplicat în activitatea de întreținere a bazei materiale.

 

Așadar, în cele șase instituții din subordinea CJ Mureș va fi păstrat doar un număr minim de personal, necesar întreținerii clădirii și asigurării administrative, aproximativ 300 de salariați urmând să fie trecuți în șomaj tehnic.

 

Vali STOICAATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ