DECIZIE – Arhiva sistemului judiciar mureșean se va construi în Sâncraiu de Mureș

0
339

OFICIAL. Conform legii, documentele din domeniul din sistemul judiciar (aparținând instanțelor de judecată, parchetelor de pe lângă acestea, penitenciarelor etc.) se arhivează timp de 90 de ani. Pentru că spațiile de arhivare sunt insuficiente și multe dintre acestea sunt necorespunzătoare, sau închiriate, Ministerul Justiției a decis să construiască 15 arhive, câte una la fiecare Curte de Apel.

 

Conform strategiei ministeriale, amplasamentul arhivei Curții de Apel Târgu Mureș a fost definitivat, aceasta urmând a fi construită în localitatea Sâncraiu de Mureș, pe un teren aparținând secției exterioare a Penitenciarului Târgu Mureș, decizia fiind anunțată oficial de ministrul Justiției, Tudorel Toader.

 

Vali STOICAATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ