Dorin Florea, primarul municipiului Târgu Mureș

DECIZIE BUNĂ – Primarul Dorin Florea: Punem la dispoziția personalului din spitalele din Târgu Mureș, spații de cazare pentru perioada de criză

* Știu cum pare scrierea aceasta,
dar nu este decât
o altă probă de echidistanță a msnews.

 

CORONAVIRUS. Primarul din Târgu Mureș, Dorin Florea, a luat o decizie bună (și o consemnăm ca atare): municipalitatea pune la dispoziția personalului medical din spitalele din Târgu Mureș spații de cazare pentru perioada de criză generată de pandemia de coronaviroză (COVID-19).

 

Hotărârea administrativă dictată de Florea – una din multele luate după un început comunicațional irațional în care a luat în derâdere pericolul cauzat de noul coronavirus (Sars-CoV2), refuzând să pună la dispoziția DSP Mureș spații pentru carantinare – a fost argumentată prin faptul că se dorește oferirea unui variante locative pentru personalul medical expus riscului de infectare, care dorește să-și protejeze familiile și pe cei apropiați.

 

Florea a cerut conducerilor administrative ale spitalelor din oraș să întocmească liste cu personalul medical care are nevoie de cazare în spațiile oferite de Primărie și să-l trimită Instituției Prefectului (care coordonează Comitetul Județean pentru Situații de Urgență), precizând că au prioritate persoanele care lucrează în prima linie, respectiv cel al clinicilor de Boli Infecțioase, UPU (Unitățile de Primiri Urgențe), ATI (secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă).

 

Decizia vine nu doar ca un semnal de susținere a personalului medical angrenat în gestionarea directă a pendemiei de coronaviroză, ci își dorește să preîntâmpine valul de demisii din sistemul medical românesc, cele mai multe efiind explicate de demisionari prin frica de a-și infecta familiile și pe cei apropiați.

 

Primarul Florea a menționat că spațiile pe care le poate oferi, în primă fază, sunt în număr de aproximativ 100 și că acestea sunt amplasate la Casa Eminescu și Academia de Sport. Dacă aceste locuri de cazare nu vor fi ocupate integral de personalul medical din Târgu Mureș, se pot completa cu personalul din structurile MAI, centralizarea listelor urmând să fie făcută de Direcția de Sănătate Publică Mureș.

 

Cătălin VISCHI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare