DECIZIE – Dan Mașca se retrage de la președinția POL și își explică decizia

POLITICĂ – POL. Dan Mașca a confirmat o informație vehiculată în perioada post-alegeri în mediile politice locale: se retrage de la președinția Partidului Oamenilor Liberi. Pentru a nu lăsa loc de interpretări, Mașca și-a explicat decizia, care, simplificat, este aceasta: a expirat durata mandatului de președinte prevăzută în statutul partidului.

 

Mașca a mai precizat că în acest an, înaintea campaniei electorale pentru alegerea autorităților locale le-a cerut celor din POL votul pentru a-l mandata să poată semna documentația necesară pentru participarea la alegeri, în 2020 (față de 2016, când POL a avut aleși doar în consiliile locale din Târgu Mureș și Gheorghieni) partidul având candidați în mai multe localități – chiar au acces în forurile deliberative locale din Târgu Mureș, Livezeni, Râciu, Crăciunești, Sânpetru, Hodac și în localități din județele Harghita, Argeș, Brașov, Prahova, Hunedoara și Sibiu.

 

Este logic să te retragi de la conducere, pentru ca unii colegi din anumite localități, unde din cauză că s-au trezit prea târziu să concureze, nerealizând concurența neloială de care au parte, nu au facut pragul electoral, dar doresc să continue în POL și sa concureze în 2024. Iar pentru asta este nevoie să se regândească totul. Iar asta trebuie să se facă oferind libertatea celor de jos, pentru a putea regândi statutul și regulile după care o astfel de mișcare cu o anumita notorietate în piața politică din România dorește să continue și să poată rezista în piața electorală ce a favorizat și va favoriza pe cei mari, cu acces la resurse publice imense. (…) Este normal să fac un pas în spate și să lăsăm oameni cu pretenții din zona privată, care au decis să continue în zona civico-politică să se gândească la cum se poate duce startupul politic POL spre altfel de management, având la bază un altfel de statut, statut care este de fapt biblia unui partid”, a precizat Dan Mașca.

 

Cătălin VISCHI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare