DONAȚIE – Neonatologia Spitalului Clinic Județean Mureș, dotată cu noi echipamente medicale în valoare de 600.000 de lei

0
210

ECHIPAMENTE MEDICALE. Compartimentul de Terapie Intensivă Neonatală a Secţiei de Neonatologie de la Spitalul Clinic Judeţean Mureş a fost dotat cu un echipament de radiologie mobil cu detector digital wireless şi cu un ecocardiograf portabil. Echipamentele medicale au fost achiziționate în urma unei donații financiare de 450.000 a Societății Naționale de Gaze Naturale Romgaz și o contribuție proprie a unității spitalicești de 149.000 de lei.

 

Noile echipamente medicale sunt performante și sunt menite pentru îmbunătăţirea diagnosticului şi tratamentului copiilor nou născuţi prematuri şi bolnavi internaţi. Conducerea Spitalului Clinic Judeţean Mureş a precizat că echipamentul de radiologie mobil a costat 510.867 de lei, iar ecocardiograful portabil, 88.655 de lei și că acestea vor conduce la scăderea ratei de mortalitate şi morbiditate neonatale, precum şi la creşterea siguranţei actului terapeutic.

 

Andrada VLASATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ