DECIZIE DE TRANSFER – Pacienți COVID-19 din București, intubați, vor fi aduși la secția ATI de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureș

0
529

NU MAI SUNT LOCURI. Vineri, 24 septembrie 2021, secretarul de stat Raed Arafat a anunţat că 4 pacienţi intubați de la unităţi de primiri urgenţe din București vor fi transferaţi la Târgu Mureş, la secția de terapie intensivă operată de Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş.

 

Arafat a precizat că decizia a luată la nivelul Centrului Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei, care manageriază transferurile pacienților infectați cu virusul SARS-CoV-2, atunci când într-o localitate nu mai sunt libere paturi ATI pentru pacienții care vin de la unităţile de primiri urgenţe și care necesită terapie intensivă.

 

Între perioada 1-8 septembrie au fost 50 de solicitări de transfer, în perioada 9-17 septembrie au fost 206 solicitări de transfer, iar în perioada 18-23 septembrie au fost 535 de solicitări de transfer, a precizat Arafat, care a menționat și că Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (care administrează spitalele Primăriei Municipiului Bucureşti) a promis o suplimentare a paturilor de terapie intensivă, însă transferurile către Târgu Mureş vor fi operate “ca să menţinem un număr de paturi libere pentru tot ce vine la UPU”.

 

Andrada VLASATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ