CRONICĂ DE MECI – Unirea Ungheni a câștigat, previzibil și categoric, cu Sticla Arieșul Turda: eurogol înscris de tânărul Toboșaru

0
145

FOTBAL – LIGA A III-A. Vineri, 24 septembrie 2021, la Ungheni, pe Stadionul Central, într-un meci contând pentru etapa a 5-a a Seriei a 9-a din Liga a III-a, Unirea Ungheni a câștigat, previzibil, cu 3-0 (2-0), partida cu echipa clujeană ACS Sticla Arieșul Turda.

 

Oaspeții, care la începutul ediției de campionat aveau trasat ca obiectiv clasarea pe unul din primele 3 locuri din serie, au jucat cu “securea deasupra capului”, în urmă cu câteva zile, Consiliul Director al clubului hotărând să îi mai dea o șansă antrenorului Artur Podar înaintea demiterii, condiția fiind obținerea a minimum 8 puncte în următoarele 4 etape (în caz contrar, antrenorul Podar urmând să-și prezinte demisia).

 

În ultimul meci oficial, cel din 1 mai 2021, din ultima etapă a campionatului, Unirea Ungheni a pierdut, categoric, cu 0-3 (0-1), pe teren propriu, iar în ultimul meci disputat între cele două echipe (amical, în pregătirea acestei ediții de campionat), în 17 iulie 2021, turdenii au câștigat, de asemenea, la Ungheni, cu 2-3 (0-3).

 

Însă de această dată mureșenii porneau ca favoriți în confruntare, atât prin prisma posturii de echipă gazdă, cât mai ales a parcursului din acest debut de campionat, ocupând locul 2 în Serie după 4 etape, cu 3 victorii și o înfrângere, oaspeții clasându-se pe penultimul loc, cu un singur punct acumulat (un egal și 3 înfrângeri).

 

Partida, arbitrată de o brigadă argeșeană, care l-a avut la centru pe Dragoș Pîrîu din Curtea de Argeş, a fost începută de antrenorul Dan Stuparu în următoarea formulă: Feier – Hreniuc, Aldea, Moldovan, F. Pop, Iuga, Savoaia, Toboșaru, Istrate, Culda, Astafei.

 

Experimentatul Victor Astafei deschide scorul pentru mureșeni în min. 8, după o reluare din interiorul careului mare a unui șut respins în primă fază de portarul Onciu. Tot Astafei, un vârf clasic, de gura porții, scapă de marcaj și intervine la un șut centrare, împingând mingea cu vârful din careul de 6 metri și înscriind al doilea gol în min.15 (imparabil pentru Onciu, practic portarul clujenilor a rămas țintuit pe linia porții). Cu 2-0 după primul sfert de oră, mureșenii au stat mai liniștit, jucând cu mai multă luciditate decât oaspeții și încheind repriza cu cele două goluri avantaj.

 

În repriza secundă, oaspeții au încercat, dar atacurile au fost complet debusolate, cu șuturi telegrafiate din afara careului, reținute cu ușurință de Feier. Același Feier a fost și cel de la care a pornit golul 3 al partidei (și ultimul), în min. 80, portarul mureșean degajând lung, până la 45 de metri de poarta adversă, de unde Astafei a prelungit cu capul, pe spate, până la tânărul Flavius Toboșaru (19 ani), care a preluat din extrema stângă spre centru și de la 25 de metri a șutat cu efect înscriind în vinclul porții ghinonistului Onciu. Imparabil. Gol (și fază) de generic.

 

Acesta a fost și scorul cu care s-a finalizat partida. Practic, Unirea Ungheni a câștigat prin golurile a doi dintre jucătorii aduși în această vară, ambii bănățeni (din județul Caraș-Severin): Astafei (de la CSM Reșița) și Toboșaru (de la ACS Poli Timișoara). Unirea Ungheni – Sticla Arieșul Turda: 3-0 (2-0), au marcat Victor Astafei (min. 8 și 15), Flavius Toboșaru (min. 80).

 

Fiind primul meci din această etapă, Unirea Ungheni (cu un meci mai mult disputat) a egalat la puncte (12) liderul Seriei a 9-a, CS Hunedoara, însă rămâne pe locul 2, diferențiată de golaveraj (de mâine-ncolo probabil și de puncte, hunedorenii având meci acasă cu Gloria Bistrița-Năsăud). În etapa următoare, a 6-a, Unirea Ungheni joacă tot pe teren propriu, în 1 octombrie urmând să întâlnească Metalurgistul Cugir, echipă neînvinsă până astăzi (este clasată pe locul 4).

 

Andrei TUDORAN

 ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ