DECIZIE – Deja e oficial: în urma unei decizii guvernamentale, Autostrada Tîrgu Mureș – Ungheni se va realiza prin parterneriat public-privat

0
371

INFRASTRUCTURĂ. În şedinţa din joi, 24 mai 2018, Guvernul a aprobat primul pachet de investiţii strategice care vor fi realizate prin parteneriat public privat, acesta cuprinzând și Autostrada Târgu Mureş – Târgu Neamţ – Iaşi – Ungheni.

 

Autostrada Târgu Mureș-Iași (A8), denumită și Autostrada Est-Vest, a fost proiectată pe o lungime de 310,3 kilometri și pe traseul Ungheni – Iași – Târgu Frumos – Pașcani – Târgu Neamț – Poiana Largului – Ditrău – Tîrgu Mureș, urmând să fie legată de Autostrada A3. Conform Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), costul estimat al A8 este de 6,14 miliarde de euro.

 

A8 este clasificată rută de importanță europeană, scurtând ruta europeană Est-Vest la nivel de autostradă cu peste 300 de kilometri și conectând România și Ungaria cu Republica Moldova și Ucraina. Stadiul A8: studiul de fezabilitate în curs de realizare, conform CNAIR.

 

Conform deciziei de ieri a Guvernului, se vor mai realiza în parteneriat public-privat Autostrada Ploieşti – Comarnic – Braşov, Autostrada Bucureşti – Craiova – Lugoj, Complexul Medical “Carol Davila” (care va fi amplasat în zona de nord a Capitalei şi care va cuprinde Spitalul Republican) şi operarea de servicii pentru cele 15 spitale din reţeaua CFR.

 

msnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ