DECIZIE – Deja e oficial: în urma unei decizii guvernamentale, Autostrada Tîrgu Mureș – Ungheni se va realiza prin parterneriat public-privat

INFRASTRUCTURĂ. În şedinţa din joi, 24 mai 2018, Guvernul a aprobat primul pachet de investiţii strategice care vor fi realizate prin parteneriat public privat, acesta cuprinzând și Autostrada Târgu Mureş – Târgu Neamţ – Iaşi – Ungheni.

 

Autostrada Târgu Mureș-Iași (A8), denumită și Autostrada Est-Vest, a fost proiectată pe o lungime de 310,3 kilometri și pe traseul Ungheni – Iași – Târgu Frumos – Pașcani – Târgu Neamț – Poiana Largului – Ditrău – Tîrgu Mureș, urmând să fie legată de Autostrada A3. Conform Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), costul estimat al A8 este de 6,14 miliarde de euro.

 

A8 este clasificată rută de importanță europeană, scurtând ruta europeană Est-Vest la nivel de autostradă cu peste 300 de kilometri și conectând România și Ungaria cu Republica Moldova și Ucraina. Stadiul A8: studiul de fezabilitate în curs de realizare, conform CNAIR.

 

Conform deciziei de ieri a Guvernului, se vor mai realiza în parteneriat public-privat Autostrada Ploieşti – Comarnic – Braşov, Autostrada Bucureşti – Craiova – Lugoj, Complexul Medical “Carol Davila” (care va fi amplasat în zona de nord a Capitalei şi care va cuprinde Spitalul Republican) şi operarea de servicii pentru cele 15 spitale din reţeaua CFR.

 

msnews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare