DECIZIE – Din 1 ianuarie 2022, în județul Mureș se majorează cu peste 7% prețurile la apa potabilă și canalizare

NOILE PREȚURI AQUASERV. La un an și jumătate de la ultima majorare a prețului la apă-canal în județul Mureș, acesta se va majora din nou începând din 1 ianuarie 2022. Pentru că iunie 2020 și până acum s-a înregistrat o inflație de 7,29%, operatorul de apă-canal din județul Mureș, Compania Aquaserv, a cerut și i s-a aprobat o majorare de tarife pentru serviciile pe care le prestează către cetățeni, firme și instituții.

 

Astfel, prețul apei potabile se va majora cu 7,18% (de la 4,10 lei/mc la 4,39 lei/mc), prețul canalizării se va majora cu 7,28% (de la 3,44 lei/mc la 3,70 lei/mc), iar prețul apei de ploaie (canalizarea apei pluviale) se va majora cu 7,89% (de la 0,83 lei/mc la 0,89 lei/mc).

 

Ultimele prețuri și tarife aplicate serviciului de alimentare cu apă, canalizare și epurare, au fost aprobate de Consiliul Județean Mureș (prin Hotărârea nr. 94 din 25 iunie 2020). Noile tarife au fost avizate în 29 octombrie 2021 de Autoritatea Națională de reglementare pentru Servicii Comunitare și Utilități Publice și de forul autorității județene, urmând să fie aprobate nominal de fiecare UAT în parte (e doar o procedură).

 

Compania Aquaserv SA prestează din 5 martie 2010 serviciul de tip monopol de furnizare a apei potabile și a serviciului de canalizare și canalizare apă pluvială (județul Mureș este unul dintre puținele județe în care se mai plătește apa de ploaie). Conform unei legi din anul 2006 (Legea serviciilor comunitare de utilități publice), operatorii serviciilor de tip monopol pot cere (și li se aprobă mereu) actualizări ale prețurilor practicate în funcție de inflație.

 

Cătălin VISCHI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare