Dr. Cristina Oana Mărginean
Dr. Cristina Oana Mărginean

DECIZIE – Dr. Oana Mărginean, șefa Secției Pediatrie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, declarată incompatibilă de ANI

Dr. Cristina Oana Mărginean

INCOMPATIBILĂ. Şefa Secţiei Clinice Pediatrie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, prof. univ. dr. Cristina Oana Mărginean (50 de ani), a fost declarată în stare de incompatibilitate de Agenţia Naţională de Integritate (ANI).

 

Starea de incomaptibilitate durează, conform ANI, de… 3 ani, respectiv din 1 august 2016, de când dr. Mărginean a exercitat simultan funcţia de şef secţie, precum şi alte funcţii sau activităţi de manager în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie Târgu Mureş (este șef Disciplină Pediatrie I), fapt care contravine legii.

 

Conform legii, “persoana faţă de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.

 

Vali STOICA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare