DECIZIE – Dr. Oana Mărginean, șefa Secției Pediatrie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, declarată incompatibilă de ANI

0
2089
Dr. Cristina Oana Mărginean
Dr. Cristina Oana Mărginean

INCOMPATIBILĂ. Şefa Secţiei Clinice Pediatrie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, prof. univ. dr. Cristina Oana Mărginean (50 de ani), a fost declarată în stare de incompatibilitate de Agenţia Naţională de Integritate (ANI).

 

Starea de incomaptibilitate durează, conform ANI, de… 3 ani, respectiv din 1 august 2016, de când dr. Mărginean a exercitat simultan funcţia de şef secţie, precum şi alte funcţii sau activităţi de manager în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie Târgu Mureş (este șef Disciplină Pediatrie I), fapt care contravine legii.

 

Conform legii, “persoana faţă de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.

 

Vali STOICAATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ