DECIZIE – Drumul European ce străbate Sighișoara va avea sistem de semaforizare corelat de tip „undă verde”, investiția: peste 235.000 de euro

INVESTIȚIE. Peste 1 milion de lei (respectiv, 1.091.911 lei + TVA, echivalentul a peste 235.000 de euro) va investi administrația publică din Sighișoara pentru a fluidiza circulația de pe Drumul European E60, care străbate municipiul.

 

Proiectul nu-i nou, datează din vara anului 2015 (de aceea, acum au și fost actualizați parametri economici), și vizează implementarea uneui sistem de semaforizare cu funcționare sincronă, obiectivul fiind realizarea unei corelări de tip undă verde pe porțiunea din E60 aflată pe raza administrativă a municipiului mureșean. Construcția și montajul vor costa aproape 800.000 de lei + TVA, restul sumei fiind necesară pentru plata proiectelor, documentației, avizelor etc.

 

Proiectul prevede semaforizarea a 13 treceri de pietoni (semafoarele vor fi cu leduri și cu buton pietonal pentru cererea culorii verde), videodetector de trafic, corelare între semafoare prin GPS (pentru realizarea fluidizării și continuității traficului rutier) etc. Trecerile de pietoni semaforizate vor fi amplasate pe străzile Mihai Viteazu (6), Consiliul Europei (2), Morii (1) și Zaharia Boiu (4).

 

Andrada VLAS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare