DECIZIE – După ce a luptat incredibil și s-a salvat de la retrogradare, CSU Medicina Târgu Mureș se retrage din divizia națională de volei feminin

VOLEI FEMININ. CSU Medicina CNUE Târgu Mureş s-a retras din Divizia A1 de volei feminin (primul eșalon valoric din România), neînscriindu-se în ediția viitoare (2021-2022). Cel mai probabil echipa va continua în eșalonul secund (Divizia A2), deși și-a obținut dreptul de participare în prima divizie în urmă cu mai puțin de două luni, terminând campionatul de locul 10, după ce în cele două turnee din play-out a câștigat 5 din cele 6 partide și a devansat FC Argeș Pitești, care intrase cu 5 puncte mai mult în turneurile care au stabilit echipele retrogradate (FC Argeș și U. Cluj).

 

Decizia clubului mureșean, aflat în subordinea Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș, a fost anunțată Federaţiei Română de Volei (FRV), nu și publicului interesat, fapt pe care msnews îl corectează prin această scriere. De asemenea, o altă echipă care și-a câștigat dreptul pe teren de a evolua în Divizia A1, clasându-se pe locul 9 în ediția încheiată în aprilie, CSU Belor Galaţi şi-a anunţat retragerea din eşalonul de elită, din cauza retragerii sponsorului principal (firma Belor) și a fondurilor insuficiente asigurate de Primăria Galați.

 

În urma deciziilor celor două cluburi, FRV a trimis invitaţii echipelor “U” NTT Data Cluj, FC Argeş (echipele retrogradate din Divizia A1), CS Dacia Mioveni 2012 şi CSM Focşani 2007 (echipele din Divizia A2 clasate pe cele mai bune locuri “nepromovabile”). Din cele 4 echipe invitate, două (“U” NTT Data Cluj şi CS Dacia Mioveni) şi-au dat acordul și vor înlocui cluburile care au declarat forfait.

 

Astfel, în sezonul 2021-2022, în Divizia A1 la volei feminin vor juca următoarele 12 echipe: CSM Târgoviște (campioana naţională en-titre), CSM Volei Alba Blaj, Dinamo, CS Medgidia, CSM Lugoj, CSO Voluntari 2005, Rapid, Știința Bacău, SCMU Craiova (promovată din Divizia A2) şi ACS Volei Cristina Pîrv Turda (promovată din Divizia A2), U” NTT Data Cluj (invitată din Divizia A2) şi CS Dacia Mioveni (invitată din Divizia A2).

 

Din sporturile de echipe populare/olimpice (fotbal, handbal, baschet, volei, rugby), în județul Mureș nu mai există nicio echipă care activează în primul eșalon valoric – singurele echipe din județ care mai activează la primul nivel sunt cele de popice.

 

* Foto: @ Marius Ionescu via CSU Medicina Târgu Mureș

 

Andrei TUDORAN

2 comments
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare