DECIZIE – Firma de taximetrie Relaxa din Târgu Mureș, amendată cu 10.000 de lei pentru discriminare

SANCȚIUNE. Colegiul director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, întrunit în 12 august 2020 în şedinţa de soluţionare a petiţiilor, a hotărârât în unanimitate să aplice o amendă de 10.000 de lei firmei târgumureșene de taximetrie Transrelaxa (care operează taxiurile Relaxa).

 

Amenda a fost aplicată pentru „refuzul conducătorului auto de taxi de a efectua o cursă pentru un copil cu o dizabilitate locomotorie, aflat într-un cărucior cu rotile, însoţit de mamă”.

 

Conform legii (Ordonanța nr. 137/2000, privind prevenirea și sancționarea tuturor formelor de discriminare), refuzul șoferului de taxi a constituit o faptă de discriminare directă, prin care s-a încălcat dreptul de acces la servicii în condiţii de egalitate – a fost citat ca argument al sancțiunii art. 2 al Ordonanței: “prin discriminare se înțelege orice (…) restricție (…) pe bază de (…) handicap (…) în orice alte domenii ale vieții publice”.

 

msnews

1 comment
 1. Drum din P-ta Trandafirilor, Tg-Mures, la Corunca. Masina nr. 224, numar de inmatriculare MS 13 TEL, 6 Oct 2020, aprox. 11:15pm.

  Soferul a incalcat un numar de reguli de circulatie si securitate, ba chiar a interferat cu facilitatile de siguranta a autoturismului, sfidand orice bun simt si punand in pericol siguranta pasagerului, pietonilor si altor utilizatori al carosabilului.

  Specific:
  – Soferul nu a purtat masca de protectie, pe intreaga durata a calatoriei.
  – A atins viteze de peste 80km/h pe B-dul 1918 (a.k.a. Strada Lunga), zona urbana cu limita de 50km/h.
  – A vorbit la telefon fara utilizarea mijloacelor tehnice hands-free, tinand telefonul cu mana la ureche.
  – A obturat accesul la cuplorul centurii de siguranta pe bancheta din spate. Vazand conditiile in care trebuia sa calatoresc, am incercat sa cuplez centura de siguranta, insa nu am avut unde.

  Soferul acestui autovehicul ar trebui inlaturat de pe sosea si din randurile taximetristilor.

  Evitati aceasta masina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare