Alexandru Pușcaș

FAPT – Cel mai tânăr consilier PSD din Reghin, Alexandru Pușcaș, părăsește partidul, se înscrie în Partidul Verde și candidează pentru funcția de primar

ALEGERI LOCALE 2020 – REGHIN. Pesedistul reghinean Alexandru Pușcaș (33 de ani), cel mai tânăr consilier local în actualul mandat, și-a anunțat demisia din partidul social-democraților și înscrierea în Partidul Verde.

 

Motivația oficială a fost o poezie de sorginte fantastică (“implicarea acestui partid în tot ceea ce înseamnă sprijinul pentru tânăra generație, oferind o alternativă de guvernare pentru dezvoltare şi progres, Partidul Verde militează pentru o democraţie funcţională matură şi pentru o administrare sustenabilă a ţării”).

 

Motivația reală este că, încă de anul trecut, când actualul primar Maria Precup ezita (mai mult refuza) în partid să se înscrie pentru o nouă candidatură, în pofida insistențelor președintelui PSD, Vasile Gliga, Pușcaș a fost inoculat cu ideea că va fi candidatul PSD la Primăria Reghin. Așa că tânărul pesedist, acum verzist, a început să cheltuie pentru promovarea sa electorală, cu articole pozitive prin ziarele locale, cu cele 100 de porții de mâncare oferite în pandemie vârstnicilor din oraș, cu acțiunea de ecologizare a Pădurii Rotunde etc.

 

Cum până la urmă, Gliga a convins-o pe Precup să-și asume o nouă candidatură, Pușcaș a fost trecut pe linie moartă, așa că aceasta s-a repliat, și-a găsit rapid un debușeu: Partidul Verde (acum controlat de actorul Florin Călinescu). Pușcaș a fost acționar (fost manager) al firmei Rombest Gareli, specializată în comercializarea produselor profesionale de curăţenie, firmă care în 2019, după o perioadă de insolvență, a fost radiată din Oficiul Registrul Comerțului (adică și-a dat obștescul sfârșit economic).

 

Concluzie, în variantă prescurtată, adaptată la Radio Erevan: Alexandru Pușcaș candidează pentru funcția de primar al municipiului Reghin, dar nu de la PSD, ci de la PV (Partidul Verde). Și zice că principalul său deziderat, dac-o fi să fie, e ca Reghin să se dezvolte 80% din finanțări europene. Să fie primit!

 

Cătălin VISCHI

1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare