DECIZIE – Iernut își face serviciu de transport public local

0
410

TRANSPORT PUBLIC. Iernut își face serviciu de transport public local. Deocamdată au aprobat regulamentul de funcționare al acestuia și au modificat titulatura serviciului din cadrul Primăriei care se va ocupa și de această activitate (fostul Compartiment de Acorduri de Funcționare, care se va numi Compartimentul de Acorduri de Funcționare și Transport Public Local).

 

Conform regulamentului, cursele regulate vor fi efectuate cu autobuze și microbuze, iar cursele speciale, cu microbuze. Regulamentul sugerează că acesta va fi efectuat și de operatori privați, administrația publică fiind însă cea care va urmări respectarea regulamentului adoptat la sfârșitul lunii trecute de forul deliberativ al orașului.

 

Printre condiții, spre deosebire de municipiul reședință de județ (Târgu Mureș) unde funcționează autobuze cu norma de casare depășită, cei din Iernut au instituit o prevedere conform căreia autobuzele operatorului/operatorilor (public sau privat) trebuie să respecte starea tehnică și de normele de calitate impuse de regulament.

 

Deși orășelul mureșean are doar puțin peste 100 de kilometri pătrați, cursele regulate de transport public local se vor desfășura doar pentru a face legătura cu localitățile din componența orașului: Cipău, Deag, Lechința, Oarba de Mureș, Sfântu Gheorghe și Sălcud.

 

Vali STOICAATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ