DECIZIE – În caz de forță majoră, statul poate opri aprovizionarea cu gaze la două unități economice din Mureș, mari consumatoare

0
207

STRATEGIE. Aprovizionarea cu gaze naturale a marilor consumatori (numiți „clienți întreruptibili”) poate fi redusă și chiar întreruptă, în caz de forță majoră, pentru menținerea securității în aprovizionarea cu gaze naturale, a decis Ministerul Energiei.

 

În planurile naționale de „acţiuni preventive privind măsurile de garantare a securităţii aprovizionării cu gaze naturale” şi „de urgenţă”, care urmează să fie vizate de Guvern, este inclusă și o listă a „clienților întrerutibili” pe motive de siguranță, listă în care au fost cuprinse două unități economice din județul Mureș, mari consumatoare de gaze naturale.

 

Așadar, în caz de forță majoră, statul, prin Ministerul Energiei poate decide reducerea sau chiar sistarea aprovizionării cu gaze naturale la Centrala Termoelectrică Iernut (proprietate a Romgaz – situată în judeţul Mureş pe malul stâng al râului Mureş între localitățile Iernut şi Cuci – și care utilizează drept combustibil mari cantități de gaze naturale) și la Azomureș Tîrgu Mureș (proprietate a Ameropa Holding și cel mai mare producător de îngrășăminte chimice din România).

 

Liviu DAMIANATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ