DECIZIE – În centrul din Târgu Mureș, parcare de 84 de locuri cu o investiție de 368.000 de euro: nu, nu primarul Florea, el doar pe hârtie…

INVESTIȚIE. Dacă primarul municipiului Târgu Mureș, Dorin Florea, face parcări doar pe hârtie, președintele Consiliului Județean (CJ) Mureș, Péter Ferenc, a dat undă verde demarării unei investiții care se va materializa în 6 luni prin construirea unei parcări pe Bulevardul 1 Decembrie 1918, în apropiere de centrul orașului.

 

Parcarea va fi făcută printr-o investiție de 368.000 de euro din bugetul unei instituții din subordinea CJ Mureș, fiind amplasată în apropierea centrului din Târgu Mureș, pe Bulevardul 1 Decembrie 1918, la Policlinica nr. 2 – denumirea oficială este Ambulatoriul Integrat al Spitalului Clinic Județean Mureș, care concentrează un mare număr de cabinete medicale de specialitate.

 

Parcarea a fost proiectată cu 84 de locuri, din care 5 pentru persoane cu dizabilități, și va genera un cost de aproape 4.400 de euro pentru un loc de parcare – valoarea totală estimată a investiției este de peste 1,7 milioane de lei (exact: 1.739.711 lei, echivalentul a aproape 368.000 de euro), bani urmând să fie achitați din bugetul Spitalului Clinic Județean Mureș, instituție aflată administrativ în subordinea CJ Mureș. Indicatorii tehnico-economici ai investiției vor fi aprobați miercuri, 31 iulie, de Consiliul Județean.

 

Durata de implemntare a proiectului este de 6 luni (3 luni fiind destinate proiectării și 3 luni construcției). Policlinica nr. 2 din Târgu Mureș (cunoscută de localnici și sub denumirea “Poli 2”) are o suprafață de teren de peste 7.000 de metri pătrați, construcțiile edificate însumând sub 2.000 de metri pătrați. Parcarea va avea amenajată o platformă pentru staționarea ambulanței, rampe de acces în incinta spitalului pentru persoane cu dizabilități, aspersoare pentru  irigarea spațiilor verzi, barieră automată și sistem de iluminat cu LED.

 

De altfel, din suprafața de teren administrată de Policlinica nr. 2, în august 2018, CJ Mureș a aprobat darea în folosinţă gratuită către Curtea de Apel Târgu Mureș, pe o perioadă de 3 ani, a 350 de metri pătrați, pentru parcarea autoturismelor instituției – Curtea de Apel și-a mutat sediul administrativ, provizoriu – pe o perioadă de 3 ani, până la finalizarea reabilitării sediului -, pe strada Tudor Vladimirescu nr. 69, în apropiere de Poli 2.

 

Cătălin VISCHI

 

 

 

5 comments
    1. Mda, am subliniat acest fapt (4.400 euro/loc de parcare), pentru că un dezvoltator român care și-a bugetat o investiție într-o parcare subterană (atenție!) în București, spunea că prețul construirii unui loc de parcare oscilează între 7.000 și 8.000 de euro (în funcție de facilități). De aceea, la parcări construite la nivelul solului este mult 4.400 de euro/loc de parcare (deși, și în acest caz, în preț sunt incluse și facilitățile – iluminat, canalizare, amenajare peisagistică etc.).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare