DECIZIE – În Târgu Mureș, acces liber, gratuit și necondiționat pe terenurile de sport ale școlilor de stat

0
669

TERENURI DE SPORT. Forul deliberativ (Consiliul Local) al municipiului Târgu Mureș a aprobat în cadrul ședinței ordinare din 28 octombrie un proiect propus de consilierul local Radu Bălaș (POL), care prevede că accesul în curțile și pe terenurile de sport ale școlilor primare, gimnaziale și liceale aflate în proprietatea sau administrarea Primăriei Târgu Mureș va fi liber, gratuit și, mai ales, necondiționat. Evident decizia se referă la momentele zilelor în care respectivele terenuri de sport nu sunt utilizate de elevi.

 

Practic, aprobarea, care s-a materializat în Hotărâre a Consiliului Local Târgu Mureș, se referă atât la zilele din timpul săptămânii în care se fac cursuri (după finalizarea acestora), cât și în weekend și în timpul vacanțelor școlare.

 

Propunerea de deschidere pentru public a curţilor şcolilor din Târgu Mureș în afara orelor de curs datează din urmă cu circa 4 ani, când a fost adoptată o hotărâre în acest sens, însă aceasta nu s-a materializat și în practică, pentru că era condiționată de aprobarea a două treimi din cei care fac parte din consiliile de administrație a școlilor. În acest an, procentul a fost redus la majoritate simplă (50%+1) și a fost condiționat de montarea de către Primărie a sistemelor de supraveghere video, însă decizia tot nu s-a pus în practică, fiind în continuare la latitudinea celor care le ţineau închise pentru public și la existența investiției administrației publice locale.

 

Acum, cele două articole ale hotărârii (aprobarea de consiliile de administrație și existența unui sistem de supraveghere video) au fost eliminate din hotărâre, decizia nemaifiind condiționată.

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ