FINANȚARE DE LA STAT – Pas pentru realizarea unei noi creșe în cartierul Unirii din Târgu Mureș

0
206

CREȘE TÂRGU MUREȘ. Consiliul Local Târgu Mureș a aprobat predarea către Compania Națională de Investiții (CNI) a unui teren de pe strada Mărului (cartierul Unirii), unde statul român (prin CNI, instituție din subordinea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației) va edifica o nouă creșă.

 

Creșa care va fi edificată pe strada Mărului din Târgu Mureș este de tip creșă mică, cu o capacitate de maximum 4 grupe de copii (40 de copii). Imobilul va avea 53 de metri lungime și 34 de metri lățime și o suprafață construită de1.244 mp, pe un singur nivel (parter). Valoarea investiției este estimată de CNI la 12,33 milioane de lei (sumă care cuprinde TVA).

 

Finanțarea construcției va veni din bugetul statului, în sarcina municipalității rămânând efectuarea racordurilor la utilități. Conform protocolului, administrația publică locală este obligată să mențină destinația imobilului timp de cel puțin 15 ani de la finalizarea acestuia.

 

msnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ