LE-A ÎNCHIS POARTA – Căpitanul Bucin apără două penalty-uri la Bistrița și Avântul Reghin începe returul cu un punct adus dintr-o deplasare dificilă (GALERIE FOTO)

FOTBAL LIGA A III-A. Sâmbătă, 30 octombrie 2021, pe Stadionul Jean Pădureanu din Bistrița, în meci contând pentru etapa a 10-a a Ligii a III-a, prima a returului, Gloria 2018 Bistrița-Năsăud a încheiat la egalitate, 0-0, cu formația mureșeană Avântul Reghin.

 

Rezultatul poate fi considerat un succes pentru reghineni, aceștia aliniind în ediția actuală a campionatului o formulă de echipă mult întinerită față de precedentele sezoane, însă Avântul a avut un artizan principal și incontestabil datorită căruia s-a întors cu 1 punct de la Bistrița: căpitanul veteran Claudiu Bucin, portarului reghinean potrivindu-i-se perfect proverbul de stadion „A închis poarta și a înghițit cheia!”.

 

Gazdele, o echipă experimentată (care are în lot jucători care au evoluat în prima Ligă) și susținută de autoritățile județene, au plecat pe drumul celor 90 de minute din poziția de favorite (vă reamintim că cealaltă echipă mureșeană din serie, Unirea Ungheni, a pierdut la Bistrița, luna trecută, cu 4-2). Antrenorul Vilmos Stoica a început partida în următorul 11: Bucin – Bugnar, Suciu, Hasnaș – Sergiu Chirilă – Nimrod, Vrabie, Șerbănați, Harko – Moldovan, Popa.

 

Având în față o linie de apărători cu media de vârstă de doar 22 de ani (de altfel, dacă-l exceptăm pe Bucin, media de vârstă a Avântului a fost de sub 21 de ani), căpitanul Bucin (ajuns la 35 de ani un veteran al echipei) n-a putut fi învins din nicio poziție de atacul bistrițean. Nici măcar din cele două (!) penalty-uri acordate de centralul botoșănean Vasile Dorin Băltuță, executate de vârful Enescu (în dreapta lui Bucin) și de căpitanul Nalați (în stânga lui Bucin), ambele parate de portarul Avântului.

 

În urma acestui meci, Avântul Reghin se clasează pe locul 6, cu 12 puncte (și se păstrează pe locul 2 în serie în privința celor mai bune apărări, cu doar 11 goluri primite în cele 10 etape – doar liderul CS Hunedoara a încasat mai puține goluri decât echipa reghineană, 9). În etapa viitoare, a 11-a, în 5 noiembrie, de la ora 14.00, Avântul joacă pe teren propriu, pentru prima dată în returul campionatului, cu CS Ocna Mureș (echipă situată pe locul 7, la egalitate de puncte cu Avântul).

 

 

* Foto: @Gloria 2018 Bistrița-Năsăud

 

Andrei TUDORAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare