DECIZIE – Începând din această noapte, în județul Mureș este obligatorie purtarea măștii de protecție și în unele spații deschise

1
9502

OFICIAL. Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Mureș (entitate condusă de prefectul județului, Mara Togănel) a decis astăzi, 7 august 2020, că începând de sâmbătă, 8 august 2020, în județul Mureș „este obligatorie purtarea măștii de protecție pentru toate persoanele prezente în unele spaţii publice deschise”. Decizia este valabilă pe totată perioada stării de alertă. Să vedem ce înseamnă/la ce referă asta…

 

Conform Hotărârii nr. 17/07.08.2020 a CJSU Mureș, începând din această noapte (8 august 2020, ora 00.00), în județul Mureș “este obligatorie purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, pentru toate persoanele prezente în: pieţele agroalimentare, pieţe auto, locaţii de tip bazar (permanente sau temporare), spaţiile de tipul târgurilor de produse, zonele de aşteptare exterioare ale unităţile spitaliceşti publice şi private, ambulatorii de specialitate, farmaciilor etc., spaţiile de aşteptare situate în exteriorul unor entităţi publice şi private care asigură servicii pentru populaţie (instituţii publice, entităţi tip hypermarket/supermarket, bănci, companii de telefonie etc.), în staţiile de autobuz, autogări şi peroane, în spaţiile publice deschise aferente obiectivelor turistice, la toate evenimentele publice (de orice natură ar fi acestea, cu respectarea numărului de participanţi prevăzut de legislaţie), în toate zonele de promenadă, precum şi arterele pietonale intens frecventate”.

 

Conform hotărârii, sunt exceptați de la obligativitatea purtării măştii de protecţie copiii cu vârsta mai mică de 5 ani. De asemenea, autoritățile publice din fiecare UAT din județul Mureș vor decide care sunt zonele în care este obligatorie purtarea măștii de protecție, le vor semnaliza corespunzător şi vor lua măsuri pentru a informa populaţia în privința acestora.

 

Noua hotărâre a CJSU Mureș mai introduce obligativitatea ca “toate magazinele de pe raza judeţului Mureş care comercializează produse de panificaţie vor lua măsuri pentru preambalarea acestora, iar acolo unde nu este posibil se va suplimenta personalul care serveşte la raft, astfel încât manipularea produselor şi încasarea banilor să se realizeze de persoane diferite, echipate corespunzător (iar lăzile pentru transportul produselor de panificaţie vor fi dezinfectate după fiecare utilizare)”.

 

Vali STOICAATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

  1. Masca obligatorie, spălatul pe mâini și distanta între oameni cu asta m-am aparat. Eu sunt asmatica nu suport sa stau cu masca dar o port. Am 70 de ani și muncesc. Făceam de 2 ori pe an pneumonie dar acum beau apa plata cu lămâie și ghimbir ras și ii mulțumesc domnului ca nu am nimic. Va rog aparati-va și ma apărați și pe mine.

LĂSAȚI UN MESAJ