DECIZIE INSTANȚĂ – Indicatoarele stradale multilingve în Tîrgu Mureș, interzise

INDICATOARE STRADALE. Secţia de Contencios administrativ şi fiscal a Tribunalului Mureş a anulat două Hotărâri ale Consiliului Local Tîrgu Mureş din octombrie 2017 care reglementau amplasarea plăcuţelor stradale multilingve. Un proiect a fost depus de consilierii locali ai Partidului Oamenilor Liberi (POL) şi prevedea amplasarea plăcuţelor cu denumirea maghiară a străzilor, iar altul a fost depus de către UDMR, iar acesta stabilea și ca traducerea în maghiară să fie inclusă în denumirea oficială a străzii.

 

Hotărârile respective au fost atacate în contenciosul administrativ de fostul prefect de Mureş, Lucian Goga, iar instanţa i-a admis marţi cererea. Liderul UDMR Mureș, Vass Levente, a declarat deja că, după motivarea sentinței, o va ataca, el exprimându-și și speranța că intrarea în vigoare a noului Cod Adminstrativ va însemna și amplasarea unor plăcuţe cu denumirile străzilor în mai multe limbi.

 

Președintele UDMR Mureș a subliniat că în alte localități din Mureș și din România există deja inscripţii billingve, demers împiedicat în Tîrgu Mureş, deși filiala pe care o reprezintă a depus primul proiect de amplasare a inscripțiilor bilingve încă din urmă cu 17 ani.

 

msnews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare