DECIZIE INSTANȚĂ – Indicatoarele stradale multilingve în Tîrgu Mureș, interzise

0
668

INDICATOARE STRADALE. Secţia de Contencios administrativ şi fiscal a Tribunalului Mureş a anulat două Hotărâri ale Consiliului Local Tîrgu Mureş din octombrie 2017 care reglementau amplasarea plăcuţelor stradale multilingve. Un proiect a fost depus de consilierii locali ai Partidului Oamenilor Liberi (POL) şi prevedea amplasarea plăcuţelor cu denumirea maghiară a străzilor, iar altul a fost depus de către UDMR, iar acesta stabilea și ca traducerea în maghiară să fie inclusă în denumirea oficială a străzii.

 

Hotărârile respective au fost atacate în contenciosul administrativ de fostul prefect de Mureş, Lucian Goga, iar instanţa i-a admis marţi cererea. Liderul UDMR Mureș, Vass Levente, a declarat deja că, după motivarea sentinței, o va ataca, el exprimându-și și speranța că intrarea în vigoare a noului Cod Adminstrativ va însemna și amplasarea unor plăcuţe cu denumirile străzilor în mai multe limbi.

 

Președintele UDMR Mureș a subliniat că în alte localități din Mureș și din România există deja inscripţii billingve, demers împiedicat în Tîrgu Mureş, deși filiala pe care o reprezintă a depus primul proiect de amplasare a inscripțiilor bilingve încă din urmă cu 17 ani.

 

msnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here