DECIZIE – La cel mai mare spital din județul Mureş se mai fac doar internări de urgență, iar vizitatorii au acces interzis în spital

COVID-19. Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş a sistat toate internările cronice, asigurându-se doar internările de urgenţă şi internările care nu pot suporta amânare. Decizia a fost argumentată de conducerea SCJU Târgu Mureș prin “situaţia epidemiologică din cadrul unității spitalicești” (creşterii numărului de infectări cu COVID-19).

 

Astfel, pacienţii care se prezintă pentru urgenţe vor fi triaţi într-un cort în curtea din spatele spitalului, de către un medic din UPU, conform procedurii de triaj, accesul în spital se va face doar pe poarta de urgenţă, iar vizitatorii au acces interzis, a subliniat conducerea SCJU Târgu Mureş, într-un comunicat de presă.

 

Vă reamintim că, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Mureş, până astăzi, 12 octombrie, ora 13, în județul Mureș au fost confirmate 2.497 de cazuri de persoane infectate (699 de cazuri în ultimele două săptămâni), 82 de cazuri fiind înregistrate în ultimele 24 de ore. Din totalul cazurilor înregistrate de la începutul pandemiei, 140 de persoane au decedat.

 

Andrada VLAS

1 comment
  1. Ar fi interesat de aflat daca targumuresnii au prioritate in spitalele construite de predecesorii lor sau trebuie sa mearga sa se trateze in alte spitale din tara,avand in vedere ca in fata spitalelor targumuresene stationeaza masini personale ale unora care vin din alte regiuni ale tarii sa se trateze aici desi in regiunea lor sunt spitale la fel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole

Articole Similare