OFICIAL – În Târgu Mureș și 16 localități din județul Mureș restaurantele, cafenelele, cluburile mai pot servi doar pe terase sau tip take away (la pachet)

DECIZIE. În urmă cu puțin timp, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Mureș a decis, din cauza depășirii pragului de 1,5/1000 de locuitori de incidență cumulată a cazurilor de infecție cu coronavirus în ultimele 14 zile în 17 localități din județul Mureș (Târgu Mureș, Ungheni, Aluniș, Băla, Band, Brâncovenești, Corunca, Cristești, Cucerdea, Cuci, Lunca, Papiu Ilarian, Râciu, Sâncraiu de Mureș, Sângeorgiu de Mureș, Sântana de Mureș și Voivodeni), ca începând de miercuri, 14 octombrie 2020, să intre în vigoare următoarele măsuri:

 

  1. a) suspendarea, pe o perioadă de 7 zile, cu posibilitate de prelungire, a activității cu publicul în interiorul clădirilor a tuturor operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor, cafenelelor și cluburilor;

 

  1. b) suspendarea, pe o perioadă de 7 zile, cu posibilitate de prelungire, a activității restaurantelor și cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare. Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare este permisă numai pentru clienții cazați.

 

  1. c) suspendarea, pe o perioadă de 7 zile, cu posibilitate de prelungire, a activității operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc, cu excepția pariurilor și loteriilor unde se eliberează bilet, cu respectarea regulilor de distanțare și a măsurilor de siguranță sanitară.

 

Pentru operatorii economici prevăzuți mai sus, la literele a) și b), se permite prepararea hranei și comercializarea produselor alimentare și a băuturilor alcoolice și nealcoolice, care nu se vor consuma în interiorul clădirilor.

 

În cele 17 localități precizate mai sus, prepararea, comercializarea și consumul produselor alimentare și a băuturilor alcoolice și nealcoolice sunt permise în spațiile special destinate, dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, cu asigurarea unei distanțe de minim 2 metri între mese și participarea a maxim 6 persoane la o masă, dacă sunt familii diferite, și cu respectarea măsurilor de protecție sanitară.

 

Reluarea activităților suspendate în baza acestei hotărâri se va dispune de CJSU Mureș, în condițiile în care rata de incidență cumulată a cazurilor va fi mai mică sau egală cu 1,5/1.000 locuitori, cu respectarea reglementărilor legale în vigoare. Instituția Prefectului Mureș a făcut un apel către cetățenii din județul Mureș de a respecta normele de protecție: purtarea măștii, respectarea distanțării fizice și spălarea mâinilor cât mai des este posibil.

 

msnews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare