DECIZIE – La Târgu Mureș, meciuri din grupele Ligii Campionilor la volei

0
65

LIGA CAMPIONILOR 2022. Campioana națională Volei Alba Blaj, care va juca direct în faza grupelor Ligii Campionilor la volei feminin în ediția 2022-2023, a anunțat oficial că va disputa meciurile pe teren propriu în Sala Polivalentă din Târgu Mureş (noua Sală Polivalentă Blaj este în construcție – se estimează finalizarea în 2023 -, actuala sală din localitate nefiind acreditată de forul european de volei).

 

Volei Alba Blaj a câștigat în acest sezon al şaselea titlu naţional și datorită rezultatelor din ultimele sezone în competițiile continentale a dus România pe locul 7 în clasamentul european, fapt care îi dă dreptul să dispute meciurile din Liga Campionilor direct din faza grupelor. Echipa din Alba se află pentru a șasea oară în competiția-regină a voleiului feminin european, cea mai bună performanță fiind finala disputată în 2018.

 

În grupele Ligii Campionilor va participa încă o echipă românească, vicecampioana CSM Târgovişte (în urma deciziei de excludere a echipelor rusești din cupele europene). De asemenea, două echipe feminine de volei vor participa în Cupa CEV și două în Cupa Challenge (coeficientul pentru cupele europene la volei feminin este calculat în baza punctajelor realizate de echipele țării respective în ultimele 3 sezoane – toate punctele României au fost realizate de Volei Alba Blaj).

 

Andrei TUDORANATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ