Simona Bățagă

DECIZIE – Medicul mureșean Simona Băţagă, şefa Clinicii Gastroenterologie de la Spitalul Clinic Județean de Urgență, declarată în conflict de interese

CONFLICT DE INTERESE. Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat starea de conflict de interese de natură administrativă în cazul prof. univ. dr. Simona Maria Bățagă, șefa Secției Gastroenterologie în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș (din 2008). Simona Bățagă este și conducător de doctorat la UMFST Târgu Mureș (din anul 2008), iar din anul 2009 este membru în Comitetul Director al Societății Române de Gastroenterologie.

 

La începutul lunii trecute, ANI a luat aceeași decizie și în cazul soțului ei, prof. univ. dr. Tiberiu Băţagă (61 de ani), şef al Secţiei Clinice Ortopedie şi Traumatologie în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş (din anul 2005) și președinte al Societății Române de Ortopedie și Traumatologie (și consilier județean PSD).

 

Conform ANI, vina dr. Simona Bățagă este că “în perioada 22 noiembrie 2016 -19 noiembrie 2020, în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, unde (…) exercită funcția de șef al Secției Gastroenterologie, soțul acesteia deține funcția de șef al Secției Ortopedie și Traumatologie, încălcând astfel dispozițiile (…) Legii privind reforma în domeniul sănătăţii (nr. 95/2006)”.

 

Andrada VLAS

1 comment
  1. Din pacate, in Romania este un lucru obisnuit faptul ca un om poate sa detine mai multe functii. Acapararea mai multor functii ar trebui sa fie considerat coruptie si tratata ca atare.De exemplu sunt foarte multi oameni care incaseaza lunar salarii pentru 8 ore zilnic pentru fiecare functie pe care le detin.(conducator de institutie, profesor catedra,medic,parlamentar autor de carti in acelasi timp)DIn aceasta cauza altii nu pot iesii in evidenta, nu gasesc loc de munca,nu sunt promovati tinerii,coruptia infloreste si se rostogaleste in toate institutiile statului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare