DECIZIE – Medicul mureșean Tiberiu Băţaga, şeful Clinicii de Ortopedie și Traumatologie, declarat în conflict de interese de ANI

0
826

CONFLICT DE INTERESE. Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat starea de conflict de interese de natură administrativă în cazul prof. univ. dr. Tiberiu Băţaga (61 de ani), şef al Secţiei Clinice Ortopedie şi Traumatologie în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş (din anul 2005).

 

Conform ANI, medicul mureșean (care este președinte al Societății Române de Ortopedie și Traumatologie, dar și consilier județean PSD) s-a aflat în conflict de interese în perioada 22 noiembrie 2016 – 21 iulie 2020, deoarece soţia acestuia deţine funcţia de şef al Secţiei Clinice Gastroenterologice în cadrul aceluiaşi spital, fapt care contravine Legii privind reforma în domeniul sănătăţii (nr. 95/2006) – “Funcţia de manager persoană fizică este incompatibilă cu (…) exercitarea unei activităţi sau a unei funcţii de membru în structurile de conducere ale unei alte unităţi spitaliceşti (…). Constituie conflict de interese: (…) deţinerea de către soţul/soţia, rudele managerului ori afinii până la gradul al IV-lea inclusiv ai acestuia a funcţiei de membru în comitetul director, şef de secţie, laborator sau serviciu medical sau a unei alte funcţii de conducere, inclusiv de natură administrativă, în cadrul spitalului la care persoana în cauză exercită funcţia de manager”.

 

Andrada VLASATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ