DECIZIE – Nagy István, directorul Parcului Industrial de la Vidrasău, a demisionat după 17 ani la conducerea firmei controlate de Consiliul Județean Mureș

A RENUNȚAT. Directorul general al Parc Industrial Mureş SA, firmă a Consiliului Județean Mureș, Nagy István, a renunțat la mandat, înștiințând administrația județeană despre decizie în 9 martie. Decizia intră în vigoare în 8 aprilie 2022, timp în care CJ Mureș trebuie să găsească un nou administrator/director general (funcție executivă) care să reprezinte proprietarul majoritar în Consiliul de Administrație.

 

Nagy István (foto mic stânga) a fost desemnat de Adunarea Generală a Acționarilor firmei în funcția de administrator/director general și membru în Consiliul de Administrație a firmei Parc Industrial Mureș SA în 1 martie 2020 și avea un mandat de 4 ani, până la 1 martie 2024 (atunci s-a decis următoarea componență a CA Parc Industrial Mureș: Nagy István, Claudiu Dumitru Moldovan, Ioan Daniel Călugăr și Vasile Filimon, ultimul fiind ales președinte al CA). El ocupă această funcție din anul 2005. Nagy este de profesie inginer (absolvent al Facultății de Inginerie Industrială și Management a Universității Petru Maior din Târgu Mureș – 1995) și anterior numirii sale la conducerea executivă a Parc Industrial a fost manager la o fabrică de elemente de asamblare și apoi la o firmă de construcții industriale.

 

În primă fază, administrația județeană va numi un administrator interimar, pe o perioadă de cel mult 4 luni, până când se estimează finalizarea procedurii de selecție a noului administrator.

 

Parc Industrial Mureș SA a fost înființată, cu acționar majoritar Consiliul Județean Mureș, pentru a administra primul parc industrial din județ, înființat la Vidrasău-Ungheni pe o suprafață de 45 de hectare (din care astăzi sunt disponibile/libere/închiriabile 7,5 hectare), în urma unei finanțări nerambursabile de circa 6 milioane de euro (printr-un proiect Phare). În prezent, în Parcul Industrial Mureș sunt angajate peste 1.700 de persoane. Directorul Parc Industrial Mureș SA are un salariu brut stabilit la 10.000 lei/lună, iar membrii CA sunt remunerați cu o indemnizație brută de 1.500 lei/lună. În acest an, Parcul Industrial Mureș SA are bugetate venituri de 3,05 milioane de lei (cu circa 7% mai mult decât anul trecut – pentru că au crescut prețurile utilităților și le vor factura mai mult chiriașilor) și cheltuieli de 3,04 milioane de lei. Practic, este previzionat un profit de 13.000 lei (0,42 din cifra de afaceri).

 

Cătălin VISCHI

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole

Articole Similare