DECIZIE – Până în martie 2020, UMFST, noua instituție de învățământ universitar din Tîrgu Mureș, va funcționa cu o conducere bicefală

STRUCTURĂ. Noua instituție de învățământ universitar din Tîrgu Mureș, Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST), creată prin comasarea Universității de Medicină și Farmacie (UMF) cu Universitatea „Petru Maior” (UPM), va funcționa cu o conducere comună, formată din cele două consilii de administrație și cele două senate, până în martie 2020 când va avea loc alegerea senatului și a rectorului.

 

Decizia finalizării procedurilor comasării a intrat în vigoare în urma adoptării unei Hotărâri de Guvern (nr. 735) care a oficializat noua instituție de învățământ universitar care are 10.720 de studenți și 1.233 de angajați (cadre didactice, personal didactic auxiliar și personal nedidactic). UDMR a solicitat Guvernului revocarea ministrului Educației, Valentin Popa, în urma adoptării Hotărârii de Guvern care oficializează UMFST.

 

Rectorul UMFST, prof. dr. Leonard Azamfirei, a subliniat că “UMFST își menține integral atât statutul de UMF tradițional, alături de celelalte cinci UMF-uri din țară, precum și cel de universitate multiculturală, așa cum a fost definit el în Legea Educației Naționale nr. 1/2011. Prin urmare, nu există niciun motiv de îngrijorare, nici pentru diminuarea rolului UMFST în învățământul medical din România și nici pentru funcționarea în bune condiții a învățământului în limba maghiară. De altfel, aceste două elemente au stat la baza întregului proces de negociere și sunt prevăzute în mod explicit în hotărârile celor doua senate”.

 

Deschiderea oficială a noului an universitar la UMFST are loc, luni, 1 octombrie 2018, de la ora 10, la Palatul Culturii, iar de la ora 17, pe esplanada din fata Cladirii centrale, are loc un eveniment eveniment dedicat studenților internaționali (Ziua Națiunilor).

 

Andrada VLAS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare