DECIZIE POLITICĂ – În decembrie 2022 este programată licitarea proiectării și execuției secțiunii de autostradă Târgu Mureș – Miercurea Nirajului

0
108

CALENDAR – AUTOSTRADĂ. În urma recentei întâlniri între șefii CNAIR și conducerea PSD Iași care a avut ca subiect calendarul demersurilor pentru execuția Autostrăzii Ungheni – Iaşi – Târgu Mureş (Autostrada Unirii – A8), s-a stabilit că pentru secţiunile Târgu Mureş – Miercurea Nirajului + legătura cu A3 (24,3 km) şi Leghin – Târgu Neamţ (30 km), care au finanțare prin PNRR, în luna octombrie se va emite acordul de mediu, în noiembrie se va elabora Hotărârea de Guvern, iar în decembrie 2022 se va demara  procedura de achiziţie pentru proiectare şi execuţie.

 

De asemenea, segmentul Miercurea Nirajului – Leghin (160 kilometri) ar urma să fie scos la licitaţie în ianuarie 2023.

 

Secţiunea 1 Târgu Mureş – Miercurea Nirajului (22 km) se va lega de autostrada A3, pe un tronson de aproape 2,4 kilometri care parcurge teritoriul comunelor Gheorghe Doja, Crăciuneşti, Acăţari, Păsăreni, Găleşti şi oraşul Miercurea Nirajului. Investiția totală pentru finalizarea acestei secțiuni este de 2,96 miliarde de lei, iar durata de execuţie este estimată la 30 de luni.

 

Vali STOICAATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ