DECIZIE – Primăria Tîrgu Mureș plătește 31.000 de euro pentru studii care să-i indice cum să transforme zonele Clinicilor și Pocloș în teritorii „prietenoase pentru bicicliști”

STUDII. Pentru transformarea străzilor din zona Clinicilor în trasee mai prietenoase pentru pietoni și bicicliști, Primăria Tîrgu Mureș este pregătită să plătească peste 107.000 de lei (107.250 de lei + TVA, echivalentul a peste 23.000 de euro + TVA). Sigur, cu acești bani nu se fac pistele propriu-zise, suma fiind utilizată pentru achitarea a două studii: studiu de fezabilitate și studiu de trafic.

 

Alt studiu de trafic va fi plătit pentru realizarea unei piste de biciclete în lungul canalului Pocloș/Poklos (“poklos”, în limba maghiară se traduce „lepros”), va costa municipalitatea 37.000 de lei + TVA. Cele două studii de trafic, atât cel din zona clinicilor, cât și cel de pe canalul Pocloș (în cuantum de 83.000 de lei + TVA, echivalentul a aproape 18.000 de euro + TVA) vor fi achitate sereleului local Adi Proiect, administrat de arhitectul Adrian Turcu. Ambele studii de trafic trebuie predate până în 19 octombrie.

 

Studiul de fezabilitate pentru transformarea străzilor din zona Clinicilor în trasee prietenoase pentru bicicliști și pietoni va costa 61.250 de lei (13.200 de euro), sumă la care se adaugă TVA, lucrarea urmând să fie executată de sereleul FIP Consulting, înregistrat în Onești (jud. Bacău) și controlat de Radu Andronic, fost consilier în Ministerul Comunicaţiilor sub mandatul lui Valerian Vreme și fost director al Departamentului Finanţări Proiecte Europene al CFR SA.

 

Să conchidem: cele două studii de trafic și studiul de fezabilitate care ar urma să arate Primăriei Tîrgu Mureș cum să transforme (printr-o altă investiție) zonele Clinicilor și Pocloș în prietenoase pentru bicicliști vor costa în total 144.250 de lei + TVA, echivalentul a peste 31.000 de euro.

 

Cătălin VISCHI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare