DECIZIE – Procurorul Tiberiu Onea, reînvestit ca șef al DNA Târgu Mureș pentru următorii trei ani

ANTICORUPȚIE. Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât reînvestirea în funcţia de procuror şef al Serviciului Teritorial Târgu Mureș din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) a lui Tiberiu Nicolae Onea (în medalion). Decizia este valabilă pe o perioadă de 3 ani (până la 17 octombrie 2021) și aplicarea acesteia începe de astăzi, 17 octombrie 2018.

 

Procurorul șef al DNA – Serviciului Teritorial Târgu Mureş, Tiberiu Nicolae Onea a fost numit la conducerea instituției în septembrie 2013, iar ultima sa delegare în funcție a avut loc în 27 august 2018. Deși, conform documentului DNA, delegarea lui Onea avea să expire la 26 februarie 2019, structura centrală a anunțat vacant postul de procuror-şef al Serviciului Teritorial DNA Tîrgu Mureș (înscrierea potențialilor candidați având loc până în 5 septembrie 2018).

 

Onea este cel de-al treilea șef al DNA Tîrgu Mureș, după Elena Curcă (2010-2013) și Marin Sandu (2002-2010) și a fost criticat pentru câteva „înfrângerile” din justiție în câteva dosare răsunătoare pe care le-a girat pentru a fi trimise în judecată (aminitim doar două: cel care în 2016 a dus la achitarea șefului Inspectoratului Județean de Poliție Mureș, Valentin Pescari, și al directorului Administrației Bazinale de Apă Mureș, Teodor Giurgea – trimiși în judecată de DNA pentru luare de mită, respectiv dare de mită -, sau cel care în 2018 a dus la achitarea fostului primar din Sighișoara, Ioan Dorin Dăneșan, acuzat de fals în obținerea de fonduri europene, dosar în care instanța a constat că probele au fost obținute nelegal).

 

Cătălin VISCHI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare