DECIZIE – Și primarul din Nadeș a căzut examenul de integritate: declarat incompatibil cu funcția

0
232
Ivan Erhardt Laszlo (foto medalion), primarul comunei mureșene Nadeș (foto mare), declarat incompatibil de ANI

INCOMPATIBILITATE. Primarul comunei mureșene Nadeş, Ivan Erhardt Laszlo (PNL), a fost declarat incompatibil de Agenția Națională de Integritate (ANI), pe considerent că de la începutul celui de-al doilea său mandat a deținut simultan, timp de șase ani, funcția de primar și calitatea de titular în cadrul “Ivan Erhardt Laszlo Întreprindere Individuală”.

 

Ivan este un alt primar care a încălcat fragila Lege nr. 161/2003 (care reglementează “unele măsuri pentru asigurarea transparenței în exercitarea demnităților publice, a funcțiilor publice și în mediul de afaceri, prevenirea și sancționarea corupției”), practic el înscriindu-se ca Întreprindere Individuală pentru a putea obține subvențiile cuvenite pentru activitatea de creştere a bovinelor.

 

Însă, pentru că în perioada 2012-2017 a realizat venituri din respectivele activităţi agricole/comerciale în valoare de 48.609 lei, a încălcat dispoziţiile articolul 87 din respectiva Lege (care prevede că funcția de primar este incompatibilă cu calitatea de comerciant persoană fizică). Sfârșit de poveste.

 

Liviu DAMIANATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here