DECIZIE – Și primarul din Nadeș a căzut examenul de integritate: declarat incompatibil cu funcția

0
407
Ivan Erhardt Laszlo (foto medalion), primarul comunei mureșene Nadeș (foto mare), declarat incompatibil de ANI

INCOMPATIBILITATE. Primarul comunei mureșene Nadeş, Ivan Erhardt Laszlo (PNL), a fost declarat incompatibil de Agenția Națională de Integritate (ANI), pe considerent că de la începutul celui de-al doilea său mandat a deținut simultan, timp de șase ani, funcția de primar și calitatea de titular în cadrul “Ivan Erhardt Laszlo Întreprindere Individuală”.

 

Ivan este un alt primar care a încălcat fragila Lege nr. 161/2003 (care reglementează “unele măsuri pentru asigurarea transparenței în exercitarea demnităților publice, a funcțiilor publice și în mediul de afaceri, prevenirea și sancționarea corupției”), practic el înscriindu-se ca Întreprindere Individuală pentru a putea obține subvențiile cuvenite pentru activitatea de creştere a bovinelor.

 

Însă, pentru că în perioada 2012-2017 a realizat venituri din respectivele activităţi agricole/comerciale în valoare de 48.609 lei, a încălcat dispoziţiile articolul 87 din respectiva Lege (care prevede că funcția de primar este incompatibilă cu calitatea de comerciant persoană fizică). Sfârșit de poveste.

 

Liviu DAMIANATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ