1 DECEMBRIE – Ceremonie militară fără precedent, de Centenar, în Tîrgu Mureș

0
252

CENTENAR. Celebrarea a 100 de ani de la desăvârșirea statului național român, realizată prin unirea tuturor provinciilor românești, va fi marcată în Tîrgu Mureș printr-un program special organizat de Instituţia Prefectului Judeţului Mureş, Consiliul Judeţean Mureş, Primăria Tîrgu Mureş și structurile județene ale ministerelor Apărării Naţionale şi Afacerilor Interne.

 

Punctul de maxim interes al programului va fi ceremonia militară şi religioasă, organizată în Piaţa Victoriei din Tîrgu Mureș, care va prezenta publicului elemente performante de tehnică militară – în funcţie de condiţiile meteo, parada militară va fi completată de aeronave ale Forţelor Aeriene Române şi ale Aerodromului Târgu Mureş. De asemenea, oficialii mureșeni au informat că vor fi prezentate și „momente emoţionante de evocare istorică a evenimentelor de acum 100 de ani”.

 

În municipiul reședință de județ, ziua de 1 Decembrie va fi marcată începând de la ora 9, cu evenimente dedicate celor mici, şi vor continua cu expoziţii, concerte, piese de teatru, simpozioane şi spectacole.

 

Andrada VLASATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ