DECIZIE – Târgu Mureș organizează turneul de deschidere al Ligii Naționale de baschet feminin ediția 2021-2022: toate echipele de primă ligă, în județul Mureș

0
87

LIGA NAȚIONALĂ BASCHET FEMININ. Turneul de deschidere al Ligii Naționale de Baschet feminin se va organiza la Târgu Mureș, în perioada 2-3 octombrie 2021, a decis luni, 27 septembrie, Consiliul Director al Federației Române de Baschet, prezidat de președintele FRB, Carmen Tocală.

 

Deși echipa locală feminină de primă ligă BC Sirius Târgu Mureș este organizatoare a acestui prim turneu din ediția 2021-2022, cheltuielile pentru arbitraj vor fi suportate de fiecare dintre echipele care figurează în programul turneului în postura de gazde. Condițiile pentru atribuirea organizării turneelor din cadrul competițiilor naționale de baschet țin cont de următoarele criterii: standardul sălii/sălilor de sport și prețul negociat pentru cazarea participanților.

 

În Liga Națională de baschet feminin sunt înscrise 13 echipe: FCC Baschet UAV Arad, CS Municipal Satu Mare, CS Municipal Târgoviște, CS Universitatea Cluj-Napoca, CS Rapid București, CSTBv CSU Olimpia Brașov, ACS Sepsi Sic Sfântu Gheorghe, Acad Phoenix CSU Simona Halep Constanța, BC Sirius Târgu Mureș,          ACS KSE Târgu Secuiesc, CS Agronomia București, CS Municipal Alexandria și AC Triumf Botoșani.

 

Tot ieri, s-a aprobat noi reguli pentru ligile naționale de baschet, care vor fi implementare începând din sezonul următor (2022-2023) și care obligă formațiile de primă ligă să aibă pe toată durata meciului cel puțin 2 jucători români pe teren și nu mai mult de 6 jucători străini și maximum un jucător naturalizat înscriși pe foaia de joc.

 

* Foto: @BC Sirius Târgu Mureș

 

Andrei TUDORANATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ