DECIZIE – Teatrul Național Târgu Mureș, închis pe perioadă nedeterminată, după ce unii actori au fost confirmați cu COVID-19 după festivalul din Timișoara

0
709

TEATRU ȘI PANDEMIE. Teatrul Național din Târgu Mureș a fost închis pe perioadă nedeterminată, după ce minimum 4 actori ai teatrului care au participat la FEST-FDR Timișoara (Festivalul European al Spectacolului Timișoara – Festival al Dramaturgiei Românești) au fost depistați pozitiv cu COVID-19.

 

Ca o ironie a sorții, ediția din acest an a FEST-FDR Timișoara, care s-a desfășurat pe o scenă în aer liber, în Parcul Civic, a fost denumită S.O.S. 2020, “ca formă de rezistenţă în faţa degringoladei, a confuziei, a deprimării şi a lipsei de încredere pe care pandemia de COVID-19 le-a reactivat în ultima perioadă”.

 

Teatrul Național din Târgu Mureș a jucat la Timișoara, în 30 septembrie, spectacolul Constantin (în foto), spectacol care are în distribuție 13 actori. La Teatrul Național Târgu Mureș, în cele două secții, lucrează 186 de angajați, decizia închiderii a fiind asumată de Gáspárik Attila, directorul executiv.

 

Incinta Teatrului Național a fost dezinfectată, angajații au fost trimiși acasă pe perioadă nedeterminată și s-a luat decizia ca doar 7 să mai aibă acces în instituția de cultură. Conducerea teatrului a anunțat că spectacolele vor fi reprogramate, iar biletele achiziţionate rămân valabile (la cerere, contravaloarea biletelor va fi returnată).  Suspendarea activității instituţiei este pe perioadă nedeterminată (“până la clarificarea situaţiei”), prioritare fiind sănătatea publicului a angajaţilor.

 

* Foto: Teatrul Național Târgu Mureș

 

Andrada VLASATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ