Traian Bendorfean

DECIZIE – Traian Bendorfean, președinte ALDE Mureș, demisionează după anunțul fuziunii cu Pro România: Nu mă pot asocia cu persoane corupte!

Plec 100%! Nu pentru asta am luptat, să fiu acum pus în situația, creată de decizia conducerii centrale, de a mă asocia cu niște persoane judecate pentru mai multe fapte de corupție. Am militat în toată campania pentru alegerile locale pentru cinste, corectitudine, transparență în cheltuirea banilor publici și acum… ce se întâmplă? Sunt nevoit să stau lângă corupți? Nu! Am o datorie morală față de cei 7.500 de mureșeni care m-au votat și care și-au pus încrederea în mine, a declarat Bendorfean pentru msnews

FUZIUNE CU SCÂNTEI. După ce liderii ALDE și Pro România, Călin Popescu Tăriceanu și Victor Viorel Ponta, au anunțat fuziunea celor două entități într-un nou partid a cărei denumire va fi Pro România Social Liberal, președintele ALDE Mureș, Traian Bendorfean (52 de ani) a precizat pentru msnews că va demisiona din partid, un anunț oficial în acest sens urmând să-l facă la începutul săptămânii viitoare.

 

Conform înțelegerii dintre cei doi lideri centrali ai ALDE și Pro România, filialele din teritorii vor fi conduse, în fază inițială, până la organizarea alegerilor interne, în sistem bicefal, de președinții ambelor partide, care vor avea funcțiile de copreședinți. Astfel, în județul Mureș, conducerea struțo-cămilei electorale Pro România Social Liberal urma să fie exercitată de copreședinții Traian Bendorfean (ALDE) și Călin Buzgău (Pro România).

 

Cel mai probabil, reacția lui Bendorfean se referă la asocierea în urma fuziunii celor două partide cu Claudiu Maior (cel care a candidat din partea pro România pentru funcția de primar al municipiului Târgu Mureș) și cu Dorin Florea (fostul primar al municipiului reședință de județ, care a candidat susținut de Pro România pentru funcția de președinte al Consiliului Județean), ambii fiind trimiși în judecată pentru fapte de corupție. Surse politice susțin că atât Florea, cât și Maior vor să candideze și alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020.

 

Bendorfean a devenit președinte ALDE Mureș în 9 iulie 2020, atunci când Popescu Tăriceanu a semnat ordinul de demitere a fostului președinte, Mihai Doru Oprișcan (care și-a câștigat de-a lungul carierei politice de traseist clasic renumele de “Omul lui Florea”). Practic, Bendorfean a staționat în fruntea filialei județene ALDE doar 3 luni și jumătate și, cel mai probabil, va candida la alegerile parlamentare din postură de independent.

 

În județul Mureș, cele două partide care se pregătesc să fuzioneze, Pro România și ALDE, au avut la ultimele alegeri electorale o cotă de piață cumulată de 7,33%, însumând puțin peste 16.000 de voturi (insuficient pentru un mandat de deputat).

 

Cătălin VISCHI

1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare