TRIST – A murit Vasile Cazan (68 de ani), directorul Filarmonicii de Stat din Târgu Mureș

0
1917
Vasile Cazan

DECES. A murit Vasile Cazan (68 de ani), directorul Filarmonicii de Stat din Târgu Mureș. Vasile Cazan a condus prestigioasa instituție de artă din Târgu Mureș în ultimii 22 de ani.

 

S-a născut la Târgu Mureș în anul 1952, a pătruns în lumea muzicii organizate de la vârsta de 8 ani, studiind pian, vioară și violă. Este absolvent al Academiei de Muzică “Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, unde a făcut primii pași spre dirijatul coral, sub îndrumarea profesorilor Dorin Pop și Florentin Mihăescu, artă în care s-a perfecționat mai apoi la Corul Madrigal, cu marele dirijor Marin Constantin, precum și la New York, cu dirijorul László Halász de la Conservatorul Julliard.

 

În dirijorat a început de la ansambluri de muzică religioasă. În ultimii 30 de a fost dirijorul Corului Mixt al Filarmonicii din Târgu Mureș, instituție pe care a condus-o începând din anul 1998, din funcția de director.

 

În 2013, mașina în care se afla împreună cu soția sa a fost lovită de un camion intrat pe contrasens, în Huedin. Soția sa a murit în urma acelui accident, iar Vasile Cazan a fost grav rănit. În urmă cu 8 ani, pentru contribuția sa la viața culturală din județul Mureș, Vasile Cazan a fost onorat cu cea mai înaltă distincție a județului: Fibula de la Suseni.

 

 

msnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ