DECLARAȚII – Principalele teme abordate de ministrul ungar de Externe, Szijjártó Péter, în Târgu Mureș

0
255

POLITICĂ. În Târgu Mureș, ministrul ungar de al Afacerilor Externe și Comerțului Exterior, Szijjártó Péter, care participă la Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, manifestare ocazionată de comemorarea Revoluției Pașoptiste, și-a exprimat speranța că România, “unul dintre cei mai importanți parteneri economici ai Ungariei”, să-și modifice în sens favorabil legile energetice pentru ca și Ungaria să fie beneficiara gazului extras din Marea Neagră.

 

 

 

 

Ministrul Szijjártó a mai făcut referire și la speranța implementării liniei de studiu în limba maghiară la UMFST Târgu Mureş – despre care președintele UDMR Kelemen Hunor a spus că “a fost cauza răsturnării unui guvern”, iar Szijjártó a menționat că va aborda această problemă la Bruxelles, cu omologul său Teodor Meleşcanu -, la proiectul unui tren de mare viteză pe ruta Budapesta – Cluj-Napoca – București (partea ungară alocând deja aproximativ 3 milioane de euro pentru realizarea studiului de fezabilitate) și la dorința ca FIDESZ (partidul de  guvernământ din Ungaria) să rămână în Partidul Popular European (PPE) pentru că ar fi cel mai de succes partid din PPE.

 

Vali STOICAATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ