DECONSPIRARE – Identitatea piromanului din Idrifaia, care a incendiat clopotniţa unei biserici de secol XVIII: menținut în arest pentru 30 de zile

0
503

ARESTARE PREVENTIVĂ. Ozsváth János Attila este tânărul în vârstă de 18 ani care a incendiat clopotnița Bisericii Reformate din Idrifaia (sat component al comunei mureșene Suplac). Reținut inițial pentru 24 de ore, tânărul a fost prezentat aseară în fața instanței de judecată, care a admis propunerea procurorului de caz al Parchetului de pe lângă Judecătoria Târnăveni, respectiv emiterea mandatului de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

 

Tânărul din Idrifaia este acuzat de săvârşirea infracţiunii de distrugere prin incendiere și este deținut în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Mureş. Clopotniţa Bisericii Reformate din Idrifaia a fost distrusă în totalitate în urma unui incendiu provocat intenționat, sâmbătă, 8 februarie, în jurul orei 3.

 

Clopotniţa (construită din lemn) se află în apropierea bisericii reformate, clădire edificată în anul 1785 pe locul unei vechi capele romano-catolice de urmașii lui Leonard Barlabásy, fostul vicevoievod al Transilvaniei și vicecomite al secuilor (în perioada 1501-1525). În subsolul bisericii se află cripta familiei nobiliare Barlabásy.

 

Vali STOICAATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ