DELIBERĂRI PRELUNGITE – Stadiul licitației pentru execuția centurii rutiere a Sighișoarei: CNAIR a modificat data deciziei finale, care va fi anul viitor

CENTURA RUTIERĂ SIGHIȘOARA. Contractul pentru proiectare și execuție a centurii rutiere a municipiului Sighișoara (denumirea oficială este „Varianta de Ocolire Sighișoara”), derulat de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) SA prin Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Brașov va avea un câștigător, cel mai devreme, în februarie 2022, la 8 luni de la inițierea licitației (14 iunie 2021) și la 5 luni de la finalizarea perioadei de depunere a ofertelor (21 septembrie 2021).

 

Practic, în contextul în care evaluarea tehnică și cea financiară erau programate să se finalizeze în 10 noiembrie 2021 (vezi foto alăturat sus – click pe poză pentru a mări imaginea într-un tab alăturat), data anunțată inițial de CNAIR pentru declararea câștigătorului contractului era 24 decembrie 2021, însă aceasta a fost reprogramată în februarie 2022, deliberarea privind ofertele tehnice și financiare fiind stabilite în 7 februarie (vezi foto alăturat jos – click pe poză pentru a mări imaginea într-un tab alăturat).

 

Așadar, procedura privind desemnarea executantului este în desfășurare, iar contractul, estimat la o valoare de peste 320,54 milioane de lei, poate fi semnat cel mai devreme în primăvara anului viitor (în condiții ideale, dacă rezultatul licitanției nu va fi contestat).

 

Vă reamintim că pentru contractul de proiectare și execuție al centurii rutiere a municipiului Sighișoara, s-au depus 7 oferte (aveți detalii despre ofertanți și indentitatea celor care controlează respectivele firme, într-un articol msnews AICI).

 

Contractantul va avea la dispoziție 38 luni (3 ani și 2 luni) pentru finalizarea lucrării (sunt repartizate 14 luni pentru proiectare și 24 luni pentru execuția propriu-zisă). Lucrarea va trebui garantată cel puțin 3 ani.

 

Centura rutieră a Sighișoarei este proiectată cu o lungime de 13 kilometri, pe traseu urmând să se construiască un pasaj (pentru traversarea căii ferate București-Brașov-Sighișoara-Mediaș-Cluj și a drumului național DN13), un pod (peste râul Târnava Mare și pârâul Satului) și un viaduct. De asemenea, pe porțiunea variantei de ocolire sunt prevăzute două parcări (câte una pe sens), cu 20 de locuri de parcare pentru autovehicule grele și 20 pentru autoturisme.

 

Cătălin VISCHI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare