DEMERS CIVIC – În Târgu Mureș, marș pentru dezvoltarea orașului și pentru o administrație locală transparentă și eficientă

MARȘ PENTRU SCHIMBARE. În 11 mai 2019, un grup de cetățeni din Târgu Mureș și-au propus să facă un marș prin care să atragă atenția autorității publice locale asupra situației de fapt din oraș, cerând (și oferind) soluții pentru ca urbea să-și recâștige importanța pe care o avea odinioară.

 

Iată apelul lor pentru târgumureșenii cărora le pasă și care își doresc să participe la acest marș:

 

“Dragi cetățeni din Târgu Mureș, orașul  nostru, una din perlele arhitectonice ale Transilvaniei și un pol economic important până nu demult datorită poziției sale geografice strategice, după  un parcurs post-decembrist mediocru ca dezvoltare, are nevoie de un impuls și o revigorare pentru a își recastiga poziția printre orașele de frunte ale Transilvaniei.

 

Suntem un grup de cetățeni ai orașului Târgu Mureș de diferite etnii, antreprenori, arhitecți, ingineri, psihologi, preoți și specialiști, activi în diverse domenii de activitate, cu o vastă  experiență profesională atât în țară cât  și în străinătate, cu multe idei și soluții pentru rezolvarea problemelor urbei.

 

Prin acest demers civic, dorim să găsim modalități de comunicare eficientă și transparentă cu toate instituțiile active în domeniul administrației publice locale, prin care să contribuim la găsirea de soluții pentru problemele acute ale urbei prin promovarea unei comunicări și colaborări constructive bazate pe susținerea de idei și proiecte inovatoare, evitând tensiuni și polemici devenite tradiționale în spațiul public, având ca scop final și interes unic dezvoltarea orașului.

 

Dorim să atragem cât mai multi cetățeni care doresc implicare și care să participe activ la deciziile administratiei locale, să impunem pe lista de prioritati a administratiei locale următoarele proiecte de interes public: dezvoltarea centrului istoric, conservarea și restaurarea clădirilor de patrimoniu; aducerea la standarde europene a transportului public; reducerea poluării; atragerea de fonduri europene; atragere de investiții (inclusiv în proiecte de dezvoltare durabilă) și dezvoltare a unor parcuri industriale; promovarea producătorilor locali și a produselor regionale; dezvoltarea unor noi proiecte culturale (festivaluri, conferinte, expozitii); promovarea multiculturalismului transilvănean și al minorităților etnice tradiționale (maghiari, sași și evrei).

 

Acest marș nu are ca scop un eveniment electoral, de susținere politică sau anti-politic. Scopul evenimentului nu este de a critica, defăima sau discredita foștii sau actualii membrii ai administrației locale, ci de a avea o administrație locală transparentă și eficientă, deschisă la idei noi și proiecte de dezvoltare, cel puțin la același nivel cu exemplele administrațiilor locale din Cluj-Napoca sau Oradea.

 

Dacă susții viziunea noastră, te rugăm să te alături marșului nostru pentru schimbare.” Inițiatorii acestui demers civic se angajează să obțină autorizațiile necesare pentru ca marșul să se desfășoare în deplină legalitate și să comunice, în timp util, locul de întâlnire, ora și traseul pe care se va desfășura evenimentul.

 

Vali STOICA

1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare