DEMONTAREA MANIPULĂRII – Ce a ascuns Maior atunci când a anunțat că 23 de obiective din Târgu Mureș rămân fără pază din lipsa banilor

0
826

APOCALIPSA DUPĂ MAIOR. În 5 noiembrie 2019, consilierul personal al primarului Dorin Florea, Claudiu Maior, își asuma public un text pe care l-ar fi și scris și în care alarma populația orașului că rămâne fără pază din cauza răilor de consilieri locali.

 

Sub titlul (scris cu greșelile deja nesurprinzătoare pentru cei care au absolvit mai mult decât două clase) “Fără pază la Târgu Mureș!”, Maior prevestea apocalipsa, susținând că „23 de obiective, printre care și școlile din oraș” urmează să rămână nepăzite, contractul pentru „servicii de pază pentru obiectivele aflate în administrarea Municipiului Târgu Mureș” fiind “lăsat fără finanțare de monstruoasa coaliție UDMR+PSD+POL”.

 

Adică, ăia de la UDMR, PSD și POL „aruncă siguranța cetățenilor în derizoriu!”. În aparență, dacă n-am ține cont de difuzorul informației, situația ar fi alarmantă. Ținând cont, situația e amuzantă prin manipularea de tip sovietic care nu mai are impact de câteva decenii. De aceea, în derizoriu s-a aruncat Maior însuși, cel care acredita că “în mai puțin de 5 zile”, Serviciul de Evidență Informatizată a Persoanei, Azilul de noapte, Dispeceratul de Urgență 112, Grădina Zoologică, serele, stadionul de pe strada Insulei (ăsta e enumerat de două ori, ca steagurile lui Pristanda), ștrandul, cimitirele, parcurile, Cetatea, în fine, tot universul, rămâne fără bani pentru pază. Vă reamintesc data: era 5 noiembrie 2019 (important).

 

Tocmai le-au plătit… peste 200.000 de lei

 

Bine, mai departe, firesc, în aceeași notă, Maior anunță că există riscul iminent de a rămâne fără aceste servicii (de pază), la fel și pentru unitățile de învățământ din oraș. Ca să nu râd singur, am considerat că e necesar să știți asta: tânguirea lui Maior pentru săracul sereleu care prestează paza pentru TOATE obiectivele municipiului, lăsat, uite!, fără bani de nenorociții de aleși ai dumneavoastră, este fără obiect.

 

Firma care păzește tot în Târgu Mureș este BS Pază și Protecție SRL (controlată de familia Judit și Alexandru Ballai) și, cu mai puțin de o lună înainte ca Maior să anunțe apocalipsa, respectiv în 8 octombrie 2019, a fost plătită din banii orașului, pe 14 facturi, cu suma totală de 207.400,57 lei (echivalentul a peste 43.000 de euro).

 

Sigur, cel mai probabil este plata pe două luni (Primăria Târgu Mureș, ca și alte primării din țară, fiind o recunoscută rău-platnică), pentru că monitorizarea msnews indică faptul că plățile lunare pentru firmă sunt de 105.000-110.000 de lei. Deci, firma e plătită, mai are dintr-un contract semnificativ, de 4.025.759 lei + TVA (pe 2 ani), cu Primăria Târgu Mureș încă două luni, așadar n-are niciun motiv să renunțe la contract (în plus, bănuiesc că sunt și clauze percepute în acest sens).

 

A fost doar un alt balon de săpun al consilierului personal al lui Florea. … probabil mai sunt vreo 2-3 localnici care cred aceste două personaje din cuplul de aur al tragicomediei administrative târgumureșene.

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ